Birleşik Krallık, Türkiye ve Hindistan dahil olmak üzere 37 ülkede yapılan Kovid-19 aşılarını tanıma kararı aldı

Birleşik Krallık'a, listeye eklenen ülkelerden gelen iki doz aşılı yolcuların, karantinaya girmeyeceği ve yalnızca iki gün öncesinden koronavirüs testi yaptırmalarının yeterli olacağı kaydedildi

Fotoğraf: Reuters

Birleşik Krallık, onayladığı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarını, aralarında Türkiye'nin de olduğu 37 ülkede yaptıranları 10 gün ev karantinasından muaf tutma kararı aldı.

Birleşik Krallık,  Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, bu ülkelerden gelen iki doz aşı olmuş yolcuların yalnızca iki gün öncesinden koronavirüs testi yaptırmalarının yeterli olacağını belirtti.

Ulaştırma Bakanlığının güncellediği yeni seyahat listesine göre, Türkiye, Gana ve Hindistan dahil 37 ülke, Birleşik Krallık'a seyahat için onaylanmış Kovid-19 aşı belgesine sahip ülke ve bölgeler listesine eklendi.

Buna göre, tam aşılanmış sayılabilmek için İngiltere'ye gelmeden en az 14 gün önce Oxford/AstraZeneca, Pfizer-BioNTech, Moderna ve Janssen aşılarından herhangi birinin çift dozunun yaptırılmış olması gerekiyor.

Söz konusu değişiklik, 11 Ekim pazartesi günü İngiltere saatiyle 04.00'ten itibaren yürürlüğe girecek.

Bakanlık son güncellemeyle ayrıca, 10 gün otel karantinasının zorunlu tutulduğu ve 54 ülkenin bulunduğu kırmızı listeden 47 ülkeyi çıkararak, listeyi 7 ülkeyle sınırlı tuttu.

Panama, Kolombiya, Venezuela, Peru, Ekvador, Haiti ve Dominik Cumhuriyeti kırmızı listede kalmaya devam etti.

 

Independent Türkçe, Reuters
 

DAHA FAZLA HABER OKU