Davutoğlu: Onurla hizmet edilecek bir alan varsa taş da taşırım, her yerde de çalışırım

Gelecek Partisi lideri, seçimde hangi sonuç gelirse gelsin “memleketin hizmetinde bulunmaktan kaçınmayacağını” ifade etti

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, iktidara geleceklerini ifade ederek, “Ben onurla hizmet edilecek bir alan varsa taş da taşırım, her yerde de çalışırım. Ama iddialı bir yola çıkmışsam hedefim arkadaşlarımla Türkiye'yi tek başına yönetme iddiasıdır ama tablo ne şekilde tecelli ederse de memleketin hizmetinde bulunmaktan kaçınmam” dedi.

Davutoğlu, Habertürk'te Olaylar ve Görüşler programına konuk oldu, açıklamalarda bulundu.

Programda cumhurbaşkanının hesap vermeyecekse yetki sahibi de olmayacağını vurgulayan Davutoğlu, ittifak iddialarına ilişkin şunları söyledi:

Son dönemlerde altılı bir çalışma grubunun oluşması, bizim Millet İttifakı'na katılmış olmamız gibi algılanıyor. Altı parti, Türkiye'nin kurumsallaşmış bir parlamenter sistem ile yönetilmeli konusunda mutabıktır. Altı partinin çalışması buna odaklıdır. Bu işbirliği bir ittifak değildir. Bu, biz bu partilerle ileride ittifak yapmayız anlamına gelmiyor. Ama her şeyi zamanında konuşmak lazım. Seçim ufukta görünmeden ittifak konusunda herhangi bir angajmana girmeyeceğiz.

Temsilde adalet ve siyasette istikrarı gerçekleştiren seçim yasasının faydalı olabileceğini ifade eden Davutoğlu, “Ama siyasi istikrarı sağlayacağız diye temsilde adaleti yok sayar ya da temsilde adaleti sağlayacağız diye siyasi istikrardan fedakarlık ederseniz denge kuramazsınız” diye konuştu.

“O düzenlemelerin altında kalacaklar”

Bugünkü iktidarın hesabının “öyle bir seçim düzenlemesi yapayım ki siyasi iktidarı sağlıyor gözüksün ama temsilde adaleti hiç sağlamasın, biz çok temsil edilelim, diğer partiler temsil edilmesin” olduğunu kaydeden Davutoğlu, “Burada da matematik yapmaya çalışıyorlar. Ben matematiği çok önemserim ama matematiksel mühendisliğin geçerli olmadığı tek yer siyasettir. Siyaset psikolojilerin, süreçlerin yönetimidir” dedi.

“Hangi düzenlemeyi yaparlarsa yapsınlar, biz o düzenlemeleri aşarak iktidara doğru yürüyeceğiz, onlarsa o düzenlemelerin altında kalacaklar” ifadelerini kullanan Davutoğlu şunları kaydetti:

Ben onurla hizmet edilecek bir alan varsa taş da taşırım, her yerde de çalışırım. Ama iddialı bir yola çıkmışsam hedefim arkadaşlarımla Türkiye'yi tek başına yönetme iddiasıdır ama tablo ne şekilde tecelli ederse de memleketin hizmetinde bulunmaktan kaçınmam.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU