Güney Kore'de başkanlık yarışına gizemli bir Çince işaret de dahil oldu

Başkan aday adayı, dövmenin ardında gizli ritüelistik anlamlar olduğuna dair iddiaları reddetmişti

Eski başsavcı, muhafazakar Halkın Gücü Partisi adayları arasında yarışı önde götürüyor (AFP)

Güney Kore'de bir başkan aday adayı, televizyonda canlı yayımlanan bir tartışma programına avucunda Çince bir işaretle çıkınca yarışı kazanmak için ritüelistik inançların teşvik edilmesine dair bir tartışma başlamasına neden oldu.

Yerel basında yer alan bir habere göre ana muhalefetteki Halkın Gücü Partisi'nin aday adayı Yoon Seok-youl konuşurken elini salladığında izleyiciler sol avucunda "kral" anlamına gelen wang karakterini gördü; bu da bir kahin tavsiyesine güvendiğini ima ediyordu.

Habere göre elindeki harf benzer şekilde daha önceki açık oturumlarda da tespit edilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muhalefet liderinin elindeki gizemli karakter onu eline bir tılsım yazarak gerici şaman uygulamalarını teşvik etmekle suçlayan muhaliflerinden ve rakiplerinden sert eleştiriler topladı.

Seok-youl'un rakibi Hong Joon-pyo, yarışı önde götüren adayı, başkanlık yarışına bir şamanı dahil ettiği için eleştirdi. Joon-pyo "Yoon'un başkan olmasına yardım eden bir şaman olduğuna dair duyduğum haberlere şüpheyle yaklaşmıştım ama şimdi avucunun içine bir tılsım yazdığı ortaya çıktı, tek düşünebildiğim bunun çok saçma olduğu" ifadelerini kullandı.

İktidardaki Kore Demokrat Partisi de devlet başkanı gibi bir kamu görevlisi kral diye nitelendiği için eleştirilerde bulundu.

Başkan aday adayı, elindeki dövmenin ardında gizli ritüelistik anlamlar olduğuna dair iddiaları reddetmiş, işaretin bazı destekçileri tarafından eline karalandığını ve zamanında silinemediğini söylemişti.

Liderin sözcüsü, "Eline keçeli kalemle yazılan bir karakterin nasıl bir şamanistik etkisi olabilir? Gelecekteki açık oturumlarda, destekçiler avucuna yazmaya devam ederse gelen hiçbir cesaret verici mesajı silmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU