Squid Game yıldızı, şeker kalıbı oyununu gerçekte becerememiş

Dizi, dijital yayın platformunun en popüler yapımı olma yolunda ilerliyor

*UYARI - Spoiler içerir*

Yayımlandığı günden beri Netflix listelerini alt üst eden Squid Game'in yıldızı Jung Ho-yeon, dizideki oyunlardan birini gerçekte beceremediğini söyledi.

Ölümcül çocuk oyunları oynayarak hayatta kalmaya çalışılan dizinin üçüncü bölümünde karakterler, "dalgona" denen şeker kalıplarıyla bir oyun oynuyor. Kurallar gereği üçgen, yuvarlak, yıldız ve şemsiye olmak üzere dört şekilden birinin seçilmesi gerekiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karakterler bunun ardından seçtiği şekli kırmadan şeker kalıbından iğne yardımıyla çıkarmaya çalışıyor. 10 dakikalık oyunda başarısız olanlar eleniyor, yani öldürülüyor.

Ho-yeon'nun hayat verdiği Kang Sae-byeok adlı karakter, üçgen şeklini seçtiği görevi nispeten rahat bir şekilde yerine getirip oyunu atlatıyor.

Ancak Ho-yeon, gerçekte bu oyunda o kadar başarılı değil. Zira diziyle birlikte büyük bir hayran kitlesine ulaşan oyuncu, Time dergisinin TikTok hesabında oyunu beceremediğini itiraf etti.

Ho-yeon, bugün yayımlanan videoda "Sen hangi oyunda elenirdin?" sorusuna "dalgona" cevabını verdi. Ho-yeon, Netflix Kore'nin iki kere oyunu oynama fırsatı verdiğini ancak hiçbirinde başarılı olamadığını söyledi.

Netflix'in yeni fenomeni

Dijital yayın platformunun yeni fenomeninde maddi sıkıntılar çeken 456 kişi, ölümcül çocuk oyunları oynayarak hayatta kalmaya ve 45,6 milyar wonun (yaklaşık 340 milyon TL) sahibi olmaya çalışıyor.

Evrende karakterler, çalışanlar ve oyuncular olarak ikiye ayrılıyor. Oyuncular yeşil tulumlar giyerken çalışanlar kırmızı tulumlar içinde ve yüzleri üzerinde üçgen, daire ya da kare şekli olan siyah maskelerle kapalı biçimde görülüyor.

Netflix CEO'su Ted Sarandos bütün dünyayı kasıp kavuran dizinin, platformun en popüler yapımı olma yolunda ilerlediğini söylemişti.

Ancak Netflix CEO'su geçen hafta yaptığı açıklamada, dizinin popülaritesini tam olarak nasıl ölçtüklerini açıklamamıştı.

Netflix, orijinal bir içeriğin beğenisini ölçmek için yayınlanmasından sonraki 28 gün içinde en az iki dakika boyunca kaç kişi tarafından izlendiğini baz alıyor.

Bu hesaplamaya göre Squid Game'in şu anda zirvede olan Lupin ve Bridgerton dizilerinden çok daha yüksek bir popülariteye ulaşma ihtimali olduğunu kaydeden Sarandos, "Bu konuyla ilgili herkese karşı daha şeffaf olmaya çalışıyoruz" demişti.

 

Independent Türkçe, Screen Rant, Filmloverss, Diken

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU