"Eski sevgilisinin yaptığı büyüyü" bozmak isterken parasını medyuma kaptıran adam soluğu mahkemede aldı

Sophia Adams, kendini "yaşam koçluğu doktorası bulunan aşk uzmanı medyum" olarak tanıtmıştı

Mauro Restrepo, seanstan sonra lanet bozulmadığı için düzgün uyuyamadığını ve kaygı bozukluğu yaşadığını iddia etti (Unsplash)

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan Mauro Restrepo adındaki adam eski sevgilisinin lanetini kaldıracağına söz verip kendini dolandıran medyuma dava açtı.

Los Angeles bölgesinde yaşayan Restrepo, eski sevgilisinin lanetini bozarak evliliğini kurtarabileceğini söyleyen medyum Sophia Adams'tan tazminat istiyor.

Davacı, Google'de medyumlarla ilgili yaptığı aramalar sonucu Adams'la iletişime geçtiğini, kadının laneti bozmak için kendisinden 5 bin 100 dolar (yaklaşık 45 bin 500 TL) istediğini öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Restrepo, Adams'ın düzenlediği medyumluk seansında tarot falına baktığını ve "eski sevgilisinin bir medyumla anlaşıp kendini lanetlediğini" söylediğini öne sürdü.

Adams'ın internet sayfasında kendini "yaşam koçluğu doktorası bulunan aşk uzmanı medyum" olarak tanıttığı, dava metninde bunun Restrepo için "yanıltıcı şekilde kendisine yardımcı olabilecek bir uzmanla konuştuğu izlenimi uyandırdığı" savunuldu.

Davacı, medyumun seansta "lanet bozulmazsa ailesinin mutsuz kalacağını ve tehlikede olacağını" söylediğini de iddia etti.

Restrepo, tazminat davasında medyumdan 25 bin dolar (yaklaşık 225 bin TL) talep ediyor.

Davacı, medyuma önden 1000 dolar vermesine rağmen Adams'ın "hiçbir şekilde evliliğinin düzelmesini sağlamadığını" savundu.



Independent Türkçe, BBC, SCMP

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU