Çiftleşmesi için yan yana getirildiği erkek Sumatra kaplanının saldırısına uğrayan dişi öldü

Sumatra kaplanlarının nesli tükenme tehlikesi altında

Point Defiance Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumu, Kuzey Amerika'daki hayvanat bahçelerinde 77 Sumatra kaplanı olduğunu bildirdi (Point Defiance Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumu)

ABD'nin Washington eyaletindeki bir hayvanat bahçesinde dişi Sumatra kaplanı, çiftleşmesi için cuma günü yan yana getirildiği erkek Sumatra kaplanının saldırısına uğradı.

Point Defiance Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumu'ndaki 6 yaşındaki Kirana, aldığı yaraların ardından üç gün sonra yaşamını yitirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sumatra kaplanlarının nesli tükenme tehlikesi altında. Hayvanat bahçesine göre Endonezya'daki Sumatra Adası'nda yaban hayatında 400 Sumatra kaplanının kaldığı tahmin ediliyor.

Hayvanat bahçesi yetkilisi Karen Goodrowe, bu yüzden hayvan üreme çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

Kaplanların çiftleşirken birbirleriyle dalaşmasının ve bir miktar saldırgan davranışlar sergilemesinin doğal olduğunu kaydeden Goodrowe, "Ancak 2 yaşındaki erkek Raja'nın saldırganlığı beklediğimizden fazlaydı" diye konuştu.

Goodrowe, 2010'dan bu yana 4 çift Sumatra kaplanını çiftleştirdiklerini ve daha önce böyle bir olay yaşanmadığını belirtti.

Kirana ve Raja'nın aylardır birbirine alışması bekleniyordu. İkili bunun için birbirlerini görüp koklayabildikleri bir kapıyla ayrılmıştı. Hayvanat bahçesi yetkilileri, cuma günü hayvanların çiftleşmesi için zamanın geldiğine karar verip kapıyı açtı.

Ancak Raja'nın saldırısının ardından görevliler hızlıca müdahale edip hayvanları ayırdı.

Aldığı yaraların ardından daha fazla dayanamayan Kirana pazartesi günü öldü. Yapılan otopside Kirana'nın bakteriyel enfeksiyon kaynaklı travma geçirdiği görüldü.

Hayvanat bahçesinden Alan Varsik, çok az sayıda Sumatra kaplanının kaldığına dikkat çekerek "Bu hayvanların hayatta kalması için elimizden geleni yapmalıyız" diye konuştu.

 

Independent Türkçe, AP, Fox News

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU