Ahmet Hakan: Ufukta bir karşıtlık belirdi

"Kılıçdaroğlu’nun söylemlerini keskinleştirerek cumhurbaşkanlığı adaylığına göz kırpmasıyla... Söz konusu karşıtlık, inceden de olsa belirmiş durumda"

Fotoğraflar: Twitter

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bir “karşıtlık” oluştuğunu yazdı.

Hakan, bugünkü köşe yazısında Türkiye’de siyasi tarihin bir karşıtlıklar tarihi olduğunu söyledi ve buna örnek verdi:

Menderes/İnönü karşıtlığı... Demirel/Ecevit karşıtlığı... Mesut Yılmaz/Tansu Çiller karşıtlığı... Demirel/Erbakan karşıtlığı... Turgut Özal/Erdal İnönü karşıtlığı...

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Türkiye’de epey bir süredir bu tür bir karşıtlıktan söz edemiyorduk” diyen Hakan, şunları yazdı:

Bunun en temel nedeni şuydu: Ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın aday olduğu makama aday olmuyor, olamıyor, olmamayı tercih ediyordu. Bu nedenle de siyasette bir “Erdoğan/Kılıçdaroğlu karşıtlığı” oluşmuyordu.

Kılıçdaroğlu’nun söylemlerini keskinleştirerek cumhurbaşkanlığı adaylığına göz kırpmasıyla... Söz konusu karşıtlık, inceden de olsa belirmiş durumda.

Bakınız: Aynı gün gazetelerin birinci sayfasını süsleyen... Erdoğan’ın basket oynaması olayı... Kılıçdaroğlu’nun hızlı adımlarla yürüyüş yapması...

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU