Squid Game: Oyuncular ve çalışanlar nasıl belirleniyor?

Squid Game, Netflix Türkiye'de bu hafta en çok izlenen dizi oldu

Dijital yayın platformu Netflix'in yeni fenomeni Squid Game'in hayranlarından biri, büyük beğeni toplayan dizideki detaylardan birini TikTok hesabında paylaştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Güney Kore yapımı dizi, yayın platformunun en çok izlenenler listesini alt üst etmesiyle gündemde. Netflix'in CEO'su Ted Sarandos, popüler yapıma yönelik açıklamasında Squid Game'in platformun en popüler projesi olabileceğini belirtmişti

Squid Game büyük miktarda para kazanmak için ölümcül çocuk oyunları oynamaya davet edilen, mali güçlükler yaşayan kişileri anlatıyor. 

Dizinin geçtiği evrende karakterler, çalışanlar ve oyuncular olarak ikiye ayrılıyor. Oyuncular yeşil tulumlar giyerken çalışanlar kırmızı tulumlar içinde ve yüzleri üzerinde üçgen, daire ya da kare şekli olan siyah maskelerle kapalı biçimde görülüyor. 

 

@lucy.what1

it’s just my guess but i have checked, all the other players have also selected the color blue. #fypシ #viral #squidgame #squidgamenetflix

 

Öte yandan yapımda oyuncuların ve çalışanların bulundukları pozisyona nasıl geldiği soru işareti olmaya devam ediyor. 

Dizinin hayranlarından biri TikTok'ta paylaştığı videoda sorunun cevabına kendince cevap aradı. Hayranın teorisi görünüşe göre ikna edici bulundu. Teoriye göre her şey katılımcıların başlangıçta seçtiği renk kartlarıyla ilgili. 

İlk bölümde Satıcı (Gong Yoo) ana karakter Seong Gi-Hun'u (Lee Jung Jae) Ddakji oyununu oynamaya ikna ediyor. Kırmızı ve mavi kağıtlardan birini seçmesi söylenen Gi-Hun maviyi tercih ediyor. 

İddiaya göre diğer oyuncuların diğer hepsi de mavi kartı seçti. Kırmızıyı seçenlerse çalışan olarak evrene dahil oldu. 

We Got This Covered'ın haberine göre videoya yapılan olumlu yorumlar teorinin hayli ikna edici olduğuna işaret ediyor. Söz konusu teorinin ikinci sezonda doğrulanabileceği belirtiliyor. 

Squid Game'in ilk sezonu Netflix'ten izlenebilir. 

 

Independent Türkçe, We Got This Covered, Filmloverss

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU