Slovenya'da bir kişinin ölümünün ardındaki şüpheler nedeniyle Johnson & Johnson aşısının kullanımı durduruldu

Sağlık Bakanı Janez Poklukar, "Vakayla ilgili bütün ayrıntılar netleşene kadar aşının kullanımını geçici olarak durdurduk" diye konuştu

Johnson & Johnson'ın Kovid-19 aşısı daha önce Avrupa Birliği ve ABD'de de geçici olarak askıya alınmıştı (AFP)

Slovenya'da Johnson & Johnson'ın (J&J) Kovid-19 aşısını olduktan sonra yaşamını yitiren genç kadının ardından söz konusu aşının kullanımı geçici olarak askıya alındı.

RT'nin haberine göre iki hafta önce J&J aşısı yaptıran 20 yaşındaki kadında kan pıhtılaşması ve beyin kanaması aynı anda meydana geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

27 Eylül'de durumu ağır şekilde hastaneye kaldırılan ve adı açıklanmayan kadın sonraki gün yaşamını yitirdi. Olay hakkında inceleme başlatıldı.

Slovenya Sağlık Bakanı Janez Poklukar, dün düzenlediği basın toplantısında J&J aşısının kullanımının askıya alındığını duyurdu:

Vakayla ilgili bütün ayrıntılar netleşene kadar aşının kullanımını geçici olarak durdurduk.

Poklukar bu gelişmeye rağmen aşının faydalarının, muhtemel yan etkilerden daha ağır bastığını sözlerine ekledi.

Sloven hükümetine koronavirüs konusunda danışmanlık yapan uzmanların başındaki Bojana Beović, aşıyla söz konusu ölüm arasında bir bağlantı olabileceğini ancak soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.

Balkan ülkesi hafta başında Macaristan'dan 100 bin doz J&J aşısı alınmasına karar vermişti. Poklukar, sevkiyatın akıbetine dair yorum yapamayacağını ancak herhangi bir kararın inceleme tamamlandıktan sonra verileceğini bildirdi.

Sağlık Bakanı ülkede yaklaşık 120 bin kişinin J&J aşısı yaptırdığını söyledi. Slovenya'da daha önce bir kişinin J&J aşısı sebebiyle öldüğü doğrulanmıştı.

Yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip ülkede iki aşısını da yaptıranların oranı yüzde 48.

 

Independent Türkçe, RT, Euronews, AFP

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU