Ahmet Hakan: Millet İttifakı’nın adayı, şu dört isimden birisi olacak

Hakan’ın görüşüne göre Kılıçdaroğlu, Akşener, İmamoğlu veya Yavaş Millet İttifakı’nın adayı olacak

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın 2023’te yapılması planlanan seçimde 4 adayının olabileceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hakan, bugünkü köşe yazısında bu isimleri ve aday olma ihtimallerini şöyle anlattı:

1) Kemal Kılıçdaroğlu: Son anda ben yokum diyebilir

Şu an itibarıyla adaylığa en yakın isim gibi görünüyor. Fakat her an her şey olabilir. “Anketlere baktık, Mansur Bey daha önde çıktı, ben feragat ediyorum, Mansur Bey aday olsun” diyebilir. Yani Kılıçdaroğlu şu an için aday ama bu durum her an değişebilir.

2) Mansur Yavaş: Üç nedenle ismi ön plana çıktı

Ne yaptı ne ettiyse anketlerde birinci çıkmayı başardı. Sanırım bunda şu husus etkili oldu: BİR: Pek hevesli görünmedi. İKİ: İşine odaklı bir görüntü verdi. ÜÇ: Nispeten kucaklayıcı bir tutum aldı. Bunların etkisiyle Erdoğan karşısında en fazla varlık gösterebilecek aday algısı yarattı.

3) Ekrem İmamoğlu: Fazla hevesli görünmesinin etkisi

Mansur Yavaş’ın aksine Cumhurbaşkanlığı adaylığına fazla hevesli göründü. Henüz belediye başkanlığı koltuğuna bile oturmadan etrafındakilerin “İşte adayımız” diye heveslendirmelerine kandı. Bu da dengesinin bozulmasına yol açtı. Seçim kampanyası sürecinde çizdiği portrenin dışında bir portre çizmeye başladı. Fakat bütün bu olumsuzluklara rağmen, adı hâlâ masada.

4) Meral Akşener:  En sonunda top ayağına gelebilir

“Ben başbakan olacağım” dedi ama siyaset bu... Her an her şey değişebilir. Şartlar, durumlar, konjonktür kendisinin aday olmasını dayatabilir. O da bu durumda “Genel istek üzerine” adaylığını koyabilir. “E hani başbakan olacaktın?” derlerse... Verecek bir cevap bulur. Dedik ya... Siyaset bu.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU