Arjantinli futbol efsanesi Maradona’nın hayatını anlatan belgeselden yeni video

Filmin Oscar ödüllü yönetmeni Asif Kapadia: Görüntülerin yarısını Buenos Aires’te Maradona’nın eski eşi Claudia’nın evindeki bir sandıkta bulduk

Lawrence Ostlere - The Independent

Tüm zamanların en büyük futbol efsanelerinden Maradona’nın hayatını anlatan belgesel Diego Maradona’dan yeni bir klip yayımlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amy (2015) ve Senna (2010) belgesellerinin yönetmeni Asif Kapadia’nın kamera arkasına geçtiği yapım, Maradona’nın daha önce görülmemiş görüntülerini içeriyor.

The Independent’a konuşan Kapadia, bu görüntülerin yarısını Buenos Aires’te Diego Maradona’nın eski eşi Claudia’nın evindeki bir sandıkta bulduğunu söyledi.

 

Maradona - 3.jpg
Maradona, Napoli'de bir efsane haline geldi / Fotoğraf: Alfredo Capozzi

 

Bu görüntülere 30 yıldır el sürülmemiş olduğunu belirten Kapadia, “Filmler parçalanmak üzereydi. Claudia’ya dedim ki, bizimle anlaşma yapmak istemezsen bu görüntüler sonsuza kadar yok olacak. Bunları dijital ortama aktarmama izin ver. Sana dijital dosya olarak geri veririz. Uzun zaman sonra görüntüleri kullanmak için anlaşmaya varabildik. Yani görüntülerin çoğu buradan geldi” diye konuştu.

 

Maradona - 4.jpg
Maradona evinde, plak koleksiyonuyla / Fotoğraf: Alfredo Capozzi

 

Film, Maradona’nın 1984’te Bercelona’dan Napoli’ye transferinin ardından gelen döneme odaklanıyor.

İkisi de genç yaşta hayatını kaybeden dünyaca ünlü müzisyen Amy Winehouse ve Formula 1 efsanesi Ayrton Senna’nın hayatlarını konu alan belgeselleriyle tanınan ve Amy belgeseliyle En İyi Belgesel Oscar’ını kazanan Asif Kapadia, yaşlanmalarının ardından dahilere ne olduğunu anlamak istediğini söyledi. Kapadia, “Diego Maradona gecekondu mahallesinden çıkan eğitimsiz bir çocukken dünya çapında şöhrete kavuşan, büyük paralar kazanan ve tanrı gibi karşılanan ve bunların hepsi büyülü sol ayağı nedeniyle olan bir kişi” dedi.

 

Maradona - 2.jpg
Maradona 1984'te Napoli'de karşılanırken / Fotoğraf: Alfredo Capozzi

 

“Bu karizmatik dahiyi” dünyanın en harika futbolcusu haline geldiği ama aynı zamanda sorunlarının da baş göstermeye başladığı Napoli’deki günlerine odaklanarak, karakterinin tüm yönleriyle ele almak istediğini belirten Kapadia, “Diego hakkında hem futbolu seven insanlara, hem de bu spora az ilgisi olan ya da Maradona’yı bir aldatmaca olan gören kişilere hitap eden bir film yapmak çok önemliydi” dedi. Kapadia sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu önyargılara meydan okumak ve bu karmaşık, muhteşem karakteri anlamak, hikayesini kendi sözleriyle anlatabilmesine, başarıya ulaşmak için verdiği mücadeleleri ve aynı zamanda şöhret ve servetin neden olduğu yıkıcı etkileri ortaya koymasına izin vermek istedim.

 

maradona - 1.jpg
Diego Maradona afiş / Fotoğraf: IMDB

 

Film yurt dışında 14 Haziran’da vizyona giriyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport/football/world

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU