Eski dünya şampiyonu boksör Amir Khan: Irkım yüzünden uçaktan atıldım

Britanyalı boksör "sebepsiz yere" uçaktan atıldığını söyledi

(AFP)

Eski dünya boks şampiyonu Amir Khan, bu ay bir American Airlines seferinden çıkarılmasının "ırk temelli" olduğunu öne sürdü.

Boltonlı dövüşçü, Colorado seferini gerçekleştirecek uçaktan polis nezaretinde indirilmesinin ardından kendisine "suçlu gibi" hissettirildiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Khan, yolculardan birinin, arkadaşının maskesinin "yeterince yüksekte" durmadığına dair şikayeti sonrası havayolunu kendisini ve arkadaşını uçaktan "sebepsiz yere" çıkarmakla suçladı.

American Airlines tarafından yapılan açıklamadaysa, "İki müşteri, kabin ekibinin tekrarlı taleplerine uymayı reddetti" dendi. Khan ise bu iddiayı kabul etmiyor.

Britanyalı boksör, hadiseden ilk olarak 18 Ekim'de "#Notallterrorists" (#Herkesteröristdeğil) etiketiyle Twitter'da yayımladığı bir videoda bahsetmişti.

Sky News'den Kay Burley, hadisenin ırk temelli olduğunu hissedip hissetmediğini sorduğunda Khan şunları söyledi:

Kesinlikle öyle olduğunu düşünüyorum.

11 Eylül'ün [20. yıl dönümünün] bir hafta önce olması ve ayrıca Asyalı iki erkek çocuğun önde oturtulması işi biraz zorlaştırıyor.

Umarım yanılıyorumdur. Ama dürüst olmak gerekirse yanlış bir şey yapmadım. Bir uçaktan sebepsiz yere atıldım ve bu utanç vericiydi.
 


Khan sözlerine söyle devam etti:

Suçlular gibi hissettik, sanki yanlış bir şey yapmışız gibi. Uçaktan zorla çıkarılma şeklimiz gerçekten rahatsız ediciydi ve beni kesinlikle şaşırttı.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, boksöre deneyimlerini paylaştığı için destek verdi ve kendisinin de seyahatleri sırasında ırksal profilleme hadiseleriyle karşılaştığını söyledi.

Sadiq Khan, Sky News'teki açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Amerika'ya gittiğimde beraberimdeki esmer veya Müslüman olmayan meslektaşlarıma nazaran havalimanında daha uzun süre bekletilme sorunları yaşadım.

Bu ırksal profilleme meselesi sadece Amerika'da değil, tüm dünyada uzun süredir büyük bir sorun.

Bence Amir'in deneyimleri hakkında konuşması gerçekten iyi bir şey.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU