BTP'den AA'ya tepki: Haydar Baş'ın ismini sansürlediler

"Anadolu Ajansı'na düşen, olayları çarpıtarak, bağlamından koparak abonelerine servis etmek değil, olayları olduğu gibi objektif bir şekilde haberleştirmektir"

Türkiye Liqui Moly Motokros Şampiyonası'nın 3. ayağı Balıkesir'in Gönen ilçesinde yapıldı. Dereceye giren bazı sporculara madalyalarını BTP Genel Başkanı Haydar Baş takdim etti/ Fotoğraf: Independent Türkçe

Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 3. ayağı hafta sonu Balıkesir'in Gönen ilçesinde gerçekleştirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Prof. Dr. Haydar Baş anısına yapılan ve BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın onur konuğu olarak katılıp dereceye girenlere ödüllerini verdiği Türkiye Motokros Şampiyonası'nın haberini yapan Anadolu Ajansı'nın Haydar Baş'ın adını anmamasına Bağımsız Türkiye Partisi'nden (BTP) tepki geldi.

Çeşitli kategorilerde 83 sporcunun katıldığı yarışlar geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren BTP'^nin kurucvu genel başkanı Prof. Dr. Haydar Baş anısına gerçekleştirildi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun onayladığı bu durumu Gönen Belediyesi yarışma öncesinde hazırladığı ilanlarla kamuoyuna duyurdu.

Yarışma parkurunun her yerine asılan afişlerle ve podyumdaki afişte yarışmanın Prof. Dr. Haydar Baş anısına düzenlendiği ifade edildi.

haydar.jpg
Yarışma alanına asılan afişler / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

İki gün süren yarışmalara onur konuğu olarak katılan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş ve Gönen Belediye Başkanı  İbrahim Palaz, yarışmanın Prof. Dr. Haydar Baş anısına düzenlendiğini dile getirdi.

Ancak Anadolu Ajansı'nın yarışmayla ilgili olarak servis ettiği haberde anısına düzenlenen Prof. Dr. Haydar Baş'ın adını geçirmemesi üzerine BTP'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu başarılı organizasyonun haberini yapan devletin resmi ajansının takındığı tavır bizleri üzdü, hayal kırıklığına uğrattı. Anadolu Ajansı organizasyonla ilgili haberinde hem Prof. Dr. Haydar Baş ismine, hem de başarılı sporculara ödüllerini veren Genel Başkanımız Hüseyin Baş ismine yer verilmedi.

Anadolu Ajansının bu tavrının sebebini merak ediyoruz.

Hemen hatırlatalım, Anadolu Ajansı milletin vergilerinden toplanan paralarla ayakta duran ve bütün siyasi partilere eşit mesafede durup hepsine yer vermesi  gereken  resmi bir kurumdur. Dolayısıyla bu kurumun sahibi millettir. Böyle bir kurumun, bir partinin ya da zümrenin ajansı değil, milletin ajansı gibi davranması elzemdir. Anadolu Ajansı'na düşen, olayları çarpıtarak, bağlamından koparak abonelerine servis etmek değil, olayları olduğu gibi objektif bir şekilde haberleştirmektir. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ajanstan beklenen budur. Bağımsız Türkiye Partisi olarak, Anadolu Ajansı'ndan özür ve telafi bekliyoruz"

Bağımsız Türkiye Partisi'nin, Türkiye'nin milli birlik ve beraberliği, siyasi ve ekonomik bağımsızlığı için politikalar üretmeye devam edeceği belirtilen açıklamada, "Partimizin bu tavrından rahatsız olanlar şunu çok iyi bilsinler; sizleri rahatsız etmeye devam edeceğiz.  Unutmayın; güneş balıkça sıvanmaz. Hakkın hakikatin karşısında hiç bir çarpıtma, art niyet duramaz. Bağımsız Türkiye Partisi Yüce Türk milletinin geleceğidir.  Anadolu Ajansı'nı, yaptığı bu art niyetli haberden dolayı kınıyor, misyonunu uygun haberler yapmaya davet ediyoruz" ifadelerine de yer verildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU