Barış Yarkadaş: HDP de İYİ Parti’yi rahatlattı

“HDP eş Genel Başkanları Mithat Sancar ile Pervin Buldan’ın açıkladığı deklarasyon hem bu tartışmayı sonlandırdı, hem de İYİ Parti’yi ‘HDP baskısı’ndan kurtardı”

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, ittifak arayışı içerisinde olmadığını bir kez daha açıklayan HDP’nin” İYİ Parti’yi rahatlattığını” yazdı.

Yarkadaş, bugünkü köşe yazısında siyasetin son günlerde “satranç tadında sürdüğünü, hamlelerin peş peşe geldiğini” ifade etti ve şunları yazdı:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’yi meşru gördüğünü söylüyor, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanı adayı olmadığını açıklıyor, HDP ise “Bir ittifaka girme arayışımız yok. Demokrasi İttifakı’nda buluşacağız” diyor. Böylece, Cumhur İttifakı’nın Millet İttifakı içinde HDP üzerinden yaratmaya çalıştığı ayrıştırma çabası boşa düşüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başka bir yazısında “Meral Akşener, cumhurbaşkanı adayı olmadığını açıklayarak, HDP yönetimi ve HDP tabanını rahatlattı” dediğini hatırlatan Yarkadaş, şunları söyledi:

HDP’nin dün açıkladığı deklarasyon ise İYİ Parti’yi rahatlattı. Zira İYİ Parti, iktidar çevreleri tarafından bir süredir “HDP ile gizli ortaksınız, HDP ile ittifaka gireceksiniz” baskısı altında tutuluyordu.  HDP eş Genel Başkanları Mithat Sancar ile Pervin Buldan’ın açıkladığı deklarasyon hem bu tartışmayı sonlandırdı, hem de İYİ Parti’yi ‘’HDP baskısı’’ndan kurtardı.

HDP’nin dün açıkladığı tutum belgesinde Kürt sorununun çözümü için Meclis’i işaret edip İmralı’yı anmamasının önemli olduğunu ifade eden Yarkadaş, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye, 2023 seçimlerine farklı bir atmosferde girecektir. Yeter ki; terör örgütü PKK, bu süreci zehirleyecek eylemler yapmasın… Öte yandan, HDP’nin yaptığı son açıklamada yer verilen ekonomiden çevreye dek tüm başlıklar, “Türkiyelileşme” iddiasını koruduklarını da gösteriyor. Parlamenter sistem vurgusu ise Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanlığı seçimindeki oy tabanını genişletiyor.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU