Selvi: Asıl ana muhalefet CHP değil, ekonomi partisi

“Erdoğan, 2023 seçimlerine hazırlanırken muhalefet cephesinde yaşanan gelişmelere değil, milletin sofrasına odaklanmış durumda”

Fotoğraf: YouTube

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti’nin yaptırdığı anketlerde ekonomi ve işsizlik şikayetlerinin ön plana çıktığını söyledi. “Asıl ana muhalefet CHP değil, ekonomi partisi” diyen Selvi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefet cephesine yaşanan gelişmelere değil, “milletin sofrasına odaklanmış durumda olduğunu” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi, bugünkü köşesinde “2023 seçimlerine giderken en çok kulak vermemiz gereken yerlerden biri çarşı ve pazar olmalı. En az iktidar ve muhalefetin ne dediği kadar, piyasaların diline de odaklanmalıyız” dedi.

Önceki seçimlerde domates, biber ve kuru soğan fiyatlarındaki artışın iktidarı telaşlandırdığını söyleyen Selvi, “2023 seçimlerine henüz 2 yıl var ama marketlerin etiketleri, çarşı ve pazardaki fiyat artışı yine bir numaralı gündem maddesi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir süredir fiyat artışları üzerinde duruyor. Çünkü pandemiye rağmen Türkiye’nin bir numaralı gündem maddesi ekonomi ve işsizlik” diye yazdı.

Erdoğan’a sunulan raporlara değinen Hürriyet yazarı, şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan raporlarda da bu durum ön planda çıkıyor. Erdoğan’a sunulan raporlar bölümüne bir parantez açmak istiyorum. Cumhurbaşkanı bu yaz MKYK ve MYK üyelerini asıl ve yedek ayrımı yapmadan bizzat kendi planlayarak heyetler halinde bölgelere gönderdi. Onlardan sahadaki gözlemlerini rapor halinde sunmalarını istedi. Milletvekillerinden raporlar alındı. İl başkanlarından rapor istendi. Kadın ve Gençlik kollarının tespitlerini iletmeleri talip edildi.

CİMER’e gelen şikâyetler tasnif edildi. Ayrıca, AK Parti tarafından yaptırılan anketlerde ekonomiye ayrı bir önem verildi. Çıkan sonuç ne? 7 başlık ön plana çıktı. Bunun ilk dördü ekonomi ve işsizlik. Asıl ana muhalefet CHP değil, ekonomi partisi. O nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçimlerine hazırlanırken muhalefet cephesinde yaşanan gelişmelere değil, milletin sofrasına odaklanmış durumda.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU