Erdoğan: Park, bahçelerde bankların üzerinde yatanların bir kısmının öğrencilikle alakası yok

Erdoğan, Türkiye’nin çeşitleri kentlerindeki “Barınamayanlar” eylemlerine ilişkin, “Bunlar aynen Gezi Parkı olayı neyse bunun bir başka versiyonudur” dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisinin salgın şartlarını ve daha önce yaşadığı kimi sıkıntıları hızla geride bırakarak hak ettiği yere doğru hızla yol aldığını ifade etti.

Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamada bulundu.

“Her konuda olduğu gibi iklim değişikliği hususunda da bizim safımız yine mazlumların, mağdurların yanı olacaktır" diyen Erdoğan, “Orta ve uzun vadeli tüm kalkınma programlarımızı yeşil kalkınma devriminin gerektirdiği yapısal dönüşümün rehberliğinde hazırlayacak ve yürüteceğiz” diye konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti:

Nice sessiz devrimleri hayata geçiren Türkiye'de yeşil kalkınma devrimini de inşallah milletimize biz kazandıracağız.

Aziz Sancar adına burs programı

Erdoğan, Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar adına ocak ayında doktora sonrası araştırma bursu programı başlatacaklarını ifade etti. Erdoğan, “Yer alacak öğrencileri Aziz hocamız seçecek” dedi.

"Gezi Parkı olayı neyse bunun bir başka versiyonu"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Türkiye, dünyanın en fazla sayıda kamu yüksek öğrenim öğrenci yurduna ve yatağına sahip ülkesidir" diyen Erdoğan, "Barınamayanlar" şeklinde bir araya gelen öğrenciler için, "Bazı park, bahçelerde bankların üzerinde yatanların bir kısmının öğrencilikle alakası yok. Bunlar kendilerine göre güya sözde öğrenci" dedi. 

"Bunlar aynen Gezi Parkı olayı neyse bunun bir başka versiyonudur" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Hükümete geldiğimizde 190 olan yurt sayısını 774’e, 182 bin olan yatak kapasitesini 719 bine biz çıkardık" ifadelerini kullandı. 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU