Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son 19 yılda adliye kapısını adaletin kapısı haline getirmek için tarihi nitelikte birçok adım attık

Yargı mensuplarına hitap eden Erdoğan, "Vicdanınızla kararlarınız arasına hiçbir gücün, hiçbir maddi değerin girmesine müsaade etmeyin" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni'ne katılarak açıkamalarda bulundu.

Son 19 yılda adliye kapısını, adaletin kapısı haline getirmek için tarihi nitelikte birçok adım attıklarını belirten Erdoğan, hakim ve savcı sayısını artırarak mahkemelerin yükünü hafiflettiklerini vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Adalet kalkınma ve büyümenin de lokomotifidir" diyen Erdoğan, "Adaletin sağlanmadığı, adalete güvenin zedelendiği toplumda siyasi iradenin kalkınmaya yönelik yapacağı hamleler de eksik kalmaya mahkumdur.  Adalet terazisinin doğru tartması kadar adaletin gecikmemesi de önemlidir" diye konuştu.

Erdoğan, adalet sisteminin hızlı işlemesi için de çaba harcadıklarını dile getirerek şunları söyledi:

Hakim ve savcıları merdiven altında sandalyelerde adalet dağıtmak gibi utanç sahnelerinden kurtardık.  2021 yılı bitmeden yeni adliye binamızın temelini atmayı planlıyoruz. Adaletin tecellisi için sağlıklı bir çalışma ortamının önemi elbette tartışma götürmez. Ama sadece modern binalar yapmakla adaletin tesis edilemeyeceği de bir gerçektir. Temel şart, güçlü, tarafsız ve bağımsız bir hukuk sisteminin varlığıdır. 

"Refom irademizi daima canlı tuttuk"

"Yargı camiamız uzun yıllar boyunca ya vesayetçilerin ya da halka rağmen halkçılık yapan jakoben düşüncenin tasavvuru altında kalmıştır" diyen Erdoğan, "Bir sağdam bir soldan gençlerin darağacına gönderildiği dönemler yaşadık. Uyduruk davalarla başbakanların asıldığı yüz kızartıcı durumlara şahitlik ettik. Darbecileri ayakta alkışlayan sözde yargı mensupları gördük. Haksız ithamlara ve eleştirilere rağmen 2002'den bu yana ülkemizde adaleti hakim kılmak, insan hakları ve demokrasi standartlarını yükseltmek için reform irademizi daima canlı tuttuk" diye konuştu.

Erdoğan konuşmasında, yargı mensuplarına hitaben, "Vicdanınızla kararlarınız arasına hiçbir gücün, hiçbir maddi değerin girmesine müsaade etmeyin" ifadesini de kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU