Trende doğan bebeğe 25 yıl ücretsiz tren seyahati hediye edildi

İrlanda’da bir kadın trende doğum yaptı

Fotoğraf: The Independent

Trende doğan bebeğe, 25 yıl boyunca trenle ücretsiz seyahat etme imkanı verildi. Doğum, Galway'den Dublin’e giden İrlanda Demiryollarına ait trende 11 Haziran Salı günü saat 15.05’te gerçekleşti. Bebek, şans eseri trende olan iki hemşire ve bir doktorun yardımıyla dünyaya getirildi.

The Independent'a konuşan İrlanda Demiryolları sözcüsü, “Annenin bebeği güvenli bir şekilde doğurmasına yardım eden yolculara ve çalışanlara minnettarız. Anneye ve bebeğe iyi dileklerimizi iletiyoruz. Bebeğe 25 yaşına kadar trende ücretsiz bir şekilde seyahat etme imkanı sunmaktan mutluluk duyarız” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tren restoranının çalışanı Emma Tote’un tuvaletten gelen çığlıkları duymasıyla tren personeli alarma geçti.

Makiniste haber verildi. Ambulans çağrıldı. Ve trende anons yapılarak sağlık çalışanı yolcuların personelle irtibata geçmesi istendi.

Yardım için öne çıkan pratisyen hekim Alan Devine, olay yerine geldiğinde iki hemşirenin “gösteriyi çoktan yönettiğini” söyledi.

Hekim annenin yanına vardığında bebek dünyaya gelmek üzereydi. Trenin Dublin'e varmasıyla hastaneye kaldırılan bebek ve anne şu an iyi durumda.

 

 

Demiryolları sözcüsü, “Bu gergin durumda anneye yardım eden ve onun mahremiyetine saygı gösteren yolcu ve çalışanların davranışları kusursuzdu” dedi.

Uçakta doğan bebek de  hayat boyu uçuş kazanmıştı

Bu, seyahat esnasında doğan bebeğe sunulan ilk ücretsiz ulaşım imkanı değil.

Jet Airways, Haziran 2017’de gerçekleştirdiği Suudi Arabistan- Hindistan uçuşu sırasında doğan bebeğe, hayat boyu ücretsiz uçuş imkanı vermişti.

Olaydan birkaç hafta sonra Spirit Airlines’ın, ABD uçuşunda beklenen bir doğum gerçekleşmiş ve bu bebeğe de ömür boyu bedava uçuş hediye edilmişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Nezir Sümerkan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU