Kaliforniya'daki orman yangınını başlattığı iddiasıyla bir kadın tutuklandı

Yetkililer, Alexandra Souverneva'nın cebinde çakmakla karşıateşin yakınında bulunduğunu söyledi

30 yaşındaki Alexandra Souverneva'nın başka yangınlarda da parmağı olduğu düşünülüyor (Roseburg polisi)

Kaliforniya'da hızla yayılan orman yangınını başlattığı iddiasıyla bir kadın tutuklandı.

Cal Fire'a (Kaliforniya Ormancılık ve Yangın Koruma Departmanı) göre Alexandra Souverneva'nın, Fawn Yangını başladığı yerin yakınında ateş yakmasından şüpheleniliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İşçiler, Shasta County'de şüpheli davranışlar sergileyen ve bir mülke izinsiz giren bir kadın gördü. Yetkililer, Souverneva'nın daha sonra karşıateşin yakınında görüldüğünü ve itfaiye ekiplerinden yardım istediğini söyledi.

Cal Fire, Souverneva'nın cebinde çakmak tespit edildiğini ve değerlendirmeyle tedavi için bölgeden çıkarıldığını bildirdi.

Yetkililer, Cal Fire'la yapılan görüşme sırasında kolluk kuvvetlerinin, kadının yangını başlatmaktan sorumlu olduğu kanaatine vardığını ifade etti.

Kaliforniya'ya bağlı Palo Alto'da yaşayan 30 yaşındaki kadın tutuklandı ve Shasta County Hapishanesi'ne yerleştirildi.

Shasta County Bölge Başsavcısı Stephanie Bridgett, kadını kırsal araziyi kundaklamakla suçlarken Kaliforniya'da ilan edilen olağanüstü hal sebebiyle daha ağır ceza istedi.

Başsavcı, Souverneva'nın Shasta County'de ve Kaliforniya'nın diğer bölgelerinde daha fazla yangın çıkardığından da şüphelenildiğini belirtti.

Fawn Yangını, sıcak ve sert rüzgarlarla birlikte 23 bin 674 dönümden fazla araziyi küle döndürürken 25 yapıyı yok etti.

Yetkililer yaklaşık 2 bin yapının daha risk altında olduğunu ve komşu bölgelerdeki halkın da ayrılmak zorunda kalabilecekleri konusunda uyarıldığını kaydetti.

Halihazırda tahliye emri verilen kişilerin sayısı bilinmiyor.
 


Kaliforniya yangınları bu yıl 9 bin 507 kilometrekareden fazla alanı kül ederken 3 bin 200'ü aşkın evi, ticari mülkü ve başka yapıları yok etti.

Tutuklama haberi, Kaliforniyalı bir elektrik şirketi hakkında, 4 kişinin ölümüne ve yüzlerce kişinin evsiz kalmasına neden olan 2020'deki bir orman yangınını başlatan ekipmanları yüzünden ölüme sebebiyet verme nedeniyle suç duyurusunda bulunulmasının ardından geldi.

Ülkenin en büyük kamu hizmeti şirketi olan Pacific Gas & Electric hakkında, geçen yıl Redding şehri yakınlarındaki Zogg Yangını nedeniyle savcılar tarafından 31 suçlamayla iddianame hazırlandı.

Shasta County Bölge Başsavcısı Stephanie Bridgett cuma yaptığı açıklamada, şirkete yönelik 11 ağır suç dahil olmak üzere ölüme sebebiyet verme ve diğer suçlamalarla ilgili iddianame hazırlandığını duyurdu.

Şirket geçen sene, ABD'de yüzyılda gerçekleşen en ölümcül orman yangınında, Paradise kasabasını yok eden elektrik şebekesinin neden olduğu 2018 yangınında 84 taksirle ölüme sebebiyet verme suçunu kabul etmişti.

Zogg Yangını 27 Eylül 2020'de başlamış ve Sierra Nevada'da yaklaşık 225 kilometrekare araziyi kül etmişti. Yangında dört kişiyi ölmüş ve yaklaşık 200 ev yok olmuştu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/climate-change/

Independent Türkçe için çeviren: Tilbe Akan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU