Roma'daki yaban domuzu istilası, belediye başkanlığı seçimlerine konu oldu

Belediye başkanı, yaban hayvanının neden olduğu karmaşanın yeniden seçilmek için adaylığını baltaladığından şikayet etti

Yerel Belediye Başkanı Virginia Raggi, Roma'daki yaban domuzu "istilası" nedeniyle bölge yönetimine karşı dava açtı (Reuters)

Roma sokaklarında yaban domuzu akını artık öyle bir sorun ki, İtalyan başkentinin yaklaşmakta olan belediye başkanlığı seçimleri için bir kampanya konusu haline geldi.

Hayvanlar, genellikle boşaltılmayan çöplüklerden dökülen çöp yığınlarından ötürü son yıllarda giderek daha fazla şehre doğru yönelmişti.

Popülist Beş Yıldız Hareketi'nin üyesi olan şu anki belediye başkanı Virginia Raggi, son günlerde domuzların ikinci dönem de seçilmek için yürüttüğü kampanyasını baltalamak amacıyla kullanıldığından şikayet etti.

Raggi, yetkililerin mücadele etmek için yeterince çaba göstermediğini savunduğu "devasa ve kontrolsüz yaban domuzlarının varlığı" nedeniyle önceki haftalarda Lazio bölge yönetimine dava açmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Guardian'ın perşembe günü yayımlanan haberine göre Raggi, "Beni karalayanlar, Roma çevresindeki yaban domuzu fotoğraflarını ve videolarını kullanmaya devam ediyor ve tüm sorumluluk bana yükleniyor" dedi.

Yaban domuzlarının sadece başkenti ilgilendirmeyen bir sorun olduğu açık. Roma'nın kuzeyindeki küçük bir kasaba olan Formello'da bir hanımefendi yaban domuzu tarafından kovalanırsa, ertesi gün gazeteler benim sorumlu olduğumu yazıyor.

Ülkenin merkez sol partisi Demokratik Parti'nin yönettiği bölgesel hükümet, hayvanların yönetiminin Roma'nın çeşitli belediye meclislerinin sorumluluğunda olduğunu savunarak Raggi'nin suçlamalarını reddetmişti.

Demokratik Parti üyesi ve Raggi'nin belediye başkanlığı yarışındaki ana rakiplerinden biri olan Roberto Gualtieri de bölge aleyhindeki davayı "şaka" olarak nitelendirdi.

Roma sakinlerinden Rosa Carletti, bu hafta Reuters'a hayvanlardan "korktuğunu" söylerken, bir başka sakinse yaban domuzu akınının şehirde yaşamayı "tehlikeli" hale getirdiğini belirtti.

Carletti, "Bir keresinde çöpleri atacakken yaban domuzlarını gördüm. Peşimden geldiler" dedi.

Mayısta uluslararası medyada yer bulan bir videoda, Roma yakınlarındaki bir otoparkta 6 yaban domuzunun bir kadını rahatsız ederek alışveriş torbalarını bırakıp kaçmaya zorladığı görülmüştü.

Sağcı lider Giorgia Meloni, çarşamba günü Raggi'nin bir belediye başkanından ziyade bir "zoolog" gibi davrandığını söylemişti.

Meloni, belediye başkanlığı yarışında partisinin adayı için kampanya yürütürken, "Yaban domuzları, labrador büyüklüğünde fareler, katil martılar, hepsini gördük" demişti.

Reuters'tan da yararlanılmıştır



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news 

Independent Türkçe için çeviren: Tilbe Akan
 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU