Prens Charles iklim değişikliği temalı TV kanalı kurdu

Charles, kanalın "dünyanın dört bir yanındaki en ilham verici sürdürülebilirlik çözümlerine destek olacağını" söyledi

(POOL/AFP)

Galler Prensi, Amazon Prime'da iklim kriziyle ilgili programları destekleyecek bir televizyon kanalı kurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

RE:TV isimli kanal, Prens Charles'ın çevreye daha duyarlı bir dünya için yerkürenin dört bir yanından seçtiği projelere dikkat çekecek.

Kanal sürdürülebilir moda, kahve üretimi ve genel olarak inovasyonla çevre konularını işleyen eski ve yeni filmlere yer verecek.

Prens Charles, "Hayatımın büyük bir kısmını hem halkın hem de şirketlerin iklim kriziyle ilgili sorun ve çözümleri dikkate alması için çaba harcayarak geçirdim" dedi.

Dolayısıyla RE:TV  insanlığın iradesini ve hayal gücünü yakalamak ve dünyanın dört bir yanındaki en ilham verici sürdürülebilirlik çözümlerine destek olmak amacıyla kuruldu.

Özel sektördeki sürdürülebilir uygulamaları teşvik etmeye yönelik geçen aylarda yeni bir tüzük çıkaran Charles kararlı bir şekilde iklim krizine karşı eyleme geçmeyi savunuyor.

Terra Carta Tüzüğü şirketlerin karbon ayak izini 2030'a kadar büyük ölçüde azaltması için tasarlanan iyileştirme planı kapsamında 10 maddelik bir eylem planı sunuyor.

Apple'ın eski Baş Tasarım Sorumlusu Sör Jony Ive'ın tasarladığı Terra Carta, Dünya Ekonomik Forumu'nun Ocak 2020'de Davos'taki yıllık toplantısında Prens Charles'ın başlattığı Sürdürülebilir Piyasalar Girişimi kapsamında geldi.

Ocak 2021'de düzenlenen Tek Gezegen Zirvesi'nde konuşan Prens Charles şunları söylemişti:

Bugün, gelecek 10 yılda refahı doğa, insan ve gezegenle uyumlu hale getirmek için tüm sektörlerdeki ve dünyanın dört bir yanındaki liderleri Terra Carta'yı acilen desteklemeye davet ediyorum.

Pratikte özellikle sanayi ve finans sektöründekileri bu ortak projeye liderlik yapmaya teşvik ediyorum çünkü küresel ekonomimizde değişim için gereken inovasyonu, ölçeği ve kaynakları yalnızca onlar harekete geçirebilir.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/climate-change

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU