Nirvana hayranı, Nevermind albümünün kapağını bisikletle dolaşarak çizdi

Pete Stokes, kapağı tamamlamak için 8 saatte yaklaşık 150 kilometre yol gitti

Nevermind albümü, bugüne dek dünya çapında yaklaşık 30 milyon kopya sattı (SCMP/Guardian)

Avustralya'da bir bisikletçi, bir GPS programı kullanarak Nirvana'nın Nevermind albümünün kapağını harita üzerinde çizdi.

Güney Avustralya eyaletinin Adelaide bölgesinde yaşayan Pete Stokes, ABD'li rock grubunun en ünlü albümünün kapağını çizmek için cuma günü vitessiz bisikletiyle yaklaşık 150 kilometre yol katetti. 

Grubun, Come As You Are ve Smells Like Teen Spirit gibi ünlü parçalarının bulunduğu Nevermind albümünün 30. yılı şerefine bu projeyi hazırladığını belirten Stokes, çizimi 8 saatte tamamladığını söyledi.

45 yaşındaki bisikletçi, albüm kapağını genellikle koşucu ve bisikletçilerin kullandığı GPS tabanlı Strava programını kullanarak çizdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Stokes, "Bu albüm çıktığında 14 yaşındaydım, lise öğrencisiydim. Müzik sevginiz de tam bu yaşlarda şekillenir" ifadelerini kullandı.

Gitar ve vokalde Kurt Cobain, davulda Dave Grohl ve bas gitarda Krist Novoselic'in yer aldığı albüm, 24 Eylül 1991'de piyasaya sürülmüştü.

Albümün kapağında, bir havuzun içine oltanın ucuna takılı şekilde atılan 1 dolar banknotunun peşinden yüzen bir bebek bulunuyor.

Bisikletçi, özellikle bebeğin yüzünü çizerken zorlandığını belirterek "Yine de fena olmadı" dedi.

Öte yandan, albümün kapağında yer aldığında henüz 4 aylık olan Spencer Elden, fotoğrafın "çocuk pornosu" olduğunu savunarak cinsel sömürü yaptıkları gerekçesiyle ağustosta gruba dava açmıştı. 

 

Independent Türkçe, Guardian, ABC

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU