Babacan: Anlaşılan Erdoğan ve Bahçeli, paramıza yeni sıfırlar eklemeye başlayacak

Parti mensuplarına hitap eden Babacan, "Bugünkü iktidarın iş bilmezliği sadece ve sadece adaletsizlik üretiyor" dedi

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Bursa İnegöl İlçe Kongresi'nde konuştu.

Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Babacan,  "Bu iktidarın büyüklü küçüklü iş bilmez ortakları maalesef ekonomimizi batırdıkça batırıyor" dedi.

"Bugünkü iktidarın iş bilmezliği sadece ve sadece adaletsizlik üretiyor" diyen Babacan, "Öğretmen atamalarının son halini takip ettiniz mi bilmiyorum. KPSS harmanlanmış, hepsi birbirine karıştırılmış. 2020'deki sınav sonuçlarıyla, 2021 sınav sonuçları aynı sepete atılmış. Adeta farklı alanlardaki, farklı gruplardaki yarışmacıların tek bir listeye dizilmesi gibi bir çalışma yapmışlar" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Babacan şöyle devam etti:

Bu nedenle 2020'de kendi alanında birinci olan bir öğretmen yerine, ertesi sene kendisinden az daha yüksek puan alıp ama sıralamada 20. olan bir öğretmenin ataması yapılabiliyor şu anda. Buradan bu kararı verenlere, başta Cumhurbaşkanı ve ilgili bakanlığa seslenmek istiyorum. Gençlerin umudu sizin oyuncağınız değildir. Yeni icatlar çıkarıp, yıllardır belirli bir sınav geleneği varken bunu bozup farklı yöntemler uygulamayın.2020 VE 2021 KPSS sınavlarına ayrı bir takvimle ele alarak öğretmenlerimizin atamasını yapın.

"Artık yolun sonuna geldiler"

Hükümet için "Artık yolun sonuna geldiler ve bunu onlar da çok iyi biliyor" diyen Babacan, "O yüzden şimdi seçim yasalarıyla oynuyorlar. Yirmi yıldır aklınız neredeydi? Birdenbire demokrasiyi çok sever hâle mi geldiniz de barajlarla, şunlarla bunlarla oynuyorsunuz. Amaçları, ‘ben mevcut kurallara göre seçimi kazanamam, kuralları değiştirerek acaba seçimi nasıl kazanabilirim’, bunu sağlamak" diye konuştu.

Babacan, Türkiye'nin 2004 yılında paradan 6 sıfırı atmasını da anımsatarak, "Ben ve arkadaşlarım seneler evvel Türk Lirası’ndan 6 sıfırı atmıştık. Anlaşılan Sayın Erdoğan ve her krizin ortağı olan Sayın Bahçeli bu gidişle paramıza yeni sıfırlar eklemeye başlayacak" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU