Öztrak: Biden'a gönül koymayı bırakın, alamadığımız F-35'lerin parasını tahsil edin

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Erdoğan'ın ABD gezisine dair yapığı açıklamaları eleştirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi / Fotoğraf: Twitter CHPfotograf

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti ile ilgili açıklamalarına "Beyefendi, Biden’a gönül koymayı bırakın, ülkemizin stratejik çıkarlarını koruyun. ABD’den alamadığımız F-35’lerin parasını, derhal tahsil edin. Şu yok günümüzde 1,4 milyar dolar az para değil" sözleriyle tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bunun adı soygundur"

CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Şu an ülkemizde, en büyük banknot 200 lira. 2009’un başında tedavüle giren 200 liralık banknotla, pazar filesine giren eti, meyveyi, sebzeyi bugün almaya kalksak, cüzdana bir değil, iki değil, üç değil, dört tane 200 liralık banknot koymak gerekiyor. O da yetmiyor, bunların yanına bir de 50 liralık banknot eklemek gerekiyor. İşte bunun adı, zulümdür, soygundur. Bu sinsi soygunun faili de beceriksiz Erdoğan Şahsım Hükümeti’dir" dedi.

"Ufacık çocuklar öğrendi, Erdoğan öğrenemedi"

Kurdaki artışa dikkat çeken CHP Sözcüsü, "Ülkemizin dış borç yükü, beyler New York’ta gezerken, 49 milyar lira birden arttı. Bugün üniversite öğrencilerimiz, ‘barınacak yer yok’ diyerek parklarda yatıyor. Bu 49 milyar lirayla, en lüksünden biner odalı 1.068 yurt inşa edilir, ülkede yurt sorunu bitirilirdi. Erdoğan Şahsım Hükümeti’nin beceriksizliği, milletimizin sırtına, 49 milyar liralık bir fatura daha yükledi. Ödenecek tek fatura bu da değil. Paramızın pul olması demek, iğneden ipliğe her şeye zam demek… Bunu ufacık çocuklar öğrendi, ama Erdoğan öğrenemedi" diye konuştu.

"Erdoğan, 7 yıldır kulağının üstüne yattı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Paris İklim Anlaşması’nı onaylayacağız" açıklamasını değerlendiren Öztrak, "Biz; ‘iş başına geldiğimizde Paris İklim Anlaşması’nı onaylayacağız, Türkiye’yi bu ayıptan kurtaracağız’ dedik. Erdoğan, 7 yıldır kulağının üstüne yattı. Müsilaj Marmara’yı kapladı, seller oldu, ormanlar yandı beyefendi hiç tınmadı. Bir de baktık birdenbire BM kürsüsünden, ‘bu anlaşmayı onaylayacağız’ deyiverdi. Anlaşılan New York’ta bankerler kendisine, ‘yeşile sahip çıkan bu anlaşmayı imzalamazsanız, doların yeşilini de göremezsiniz’ dedi. Tek bildiği yeşil, doların yeşili olan Erdoğan’ı ikna etti. Şimdi Sarayın vesayeti altındaki AK Partili vekiller, Paris İklim Anlaşması güzellemesi yapmaya başladılar biz anlaşmayı imzalayın derken 7 yıldır nerelerdeydiniz?" diye sordu.

"Biden’la görüşemeyince köpürmüş"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD gezisi ve geziye dair yaptığı açıklamalara değinen Faik Öztrak, "Erdoğan daha iki gün önce ABD’de Türk Amerikan İş Konseyi’nde yaptığı konuşmada, ABD Başkanı’na ‘değerli dostum Biden’ diye sesleniyor, değerli dostuyla, ortak irade beyan ediyordu. Anlaşılan Biden Irak Başbakanı, Avustralya Başbakanı, İngiltere Başbakanı ile görüşüp, kendisiyle görüşmeyince, köpürmüş. Türkiye’ye dönerken, ‘Biden ile iyi başladık diyemem iki NATO ülkesi olarak, şu andaki gidiş hayra alamet değil’ demiş. Beyefendi, Biden’a gönül koymayı bırakın, ülkemizin stratejik çıkarlarını koruyun. ABD’den alamadığımız F-35’lerin parasını, derhal tahsil edin. Şu yok günümüzde 1,4 milyar dolar az para değil" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU