İsmail Saymaz: Cumhur'un Kürt sorunu

Saymaz’ın aktardığına göre AK Partili bir yönetici Devlet Bahçeli’nin siyaset alanını daralttığını söyledi

Fotoğraf: AA

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, AK Parti’nin üst düzey bir yöneticisinin “MHP cephesinden Kürt sorunuyla ilgili yapılan açıklamaların rahatsızlık yarattığını söylediğini” yazdı.

Saymaz, bugünkü köşe yazısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin son günlerde Kürt sorunuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamaları hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bahçeli, kuşkusuz CHP'yi ve Millet İttifakı'nı odağa koyuyor. Ancak Kürt sorununda demokratik çözümü savunan AK Partililer de Bahçeli'nin eleştirilerinden nasibini alıyor ve rahatsızlık duyuyor” diyen Saymaz ismini vermediği bir kişiyle yaptığı görüşmeyi şu satırlarla aktardı:

Dün görüştüğüm üst düzey bir AK Partili, bu isimlerin başında geliyor. Adı bende saklı olan yetkiliye göre Bahçeli, çıkışları ile AK Parti'yi kendisine mahkum ve mecbur ediyor. Erdoğan, ne zaman siyaset alanını genişletmeye çalışsa MHP'nin freniyle karşı karşıya kalıyor ve zarar görüyor.

AK Partili yetkili, şu görüşleri savunuyor:

"Bahçeli çıkışlarıyla AK Parti'yi kendine mecbur ve mahkum hale getiriyor. Geçmişte Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'la ilgili benzer çıkışı olmuştu. AK Parti'nin yumuşak karnına yumruk atıp kendisine olan ihtiyacı arttırıyor. Kürt sorununa ilişkin çıkışlarını ve HDP'nin kapatılmasına ilişkin tavrını böyle değerlendiriyorum. AK Parti ne zaman siyaset alanını genişletmeye çalışsa MHP'nin frenleyici baskısıyla karşı karşıya kalıyor. Böylece MHP, Cumhur İttifakı'nda varlığını koruyor. Bahçeli açısından doğru strateji ama AK Parti'ye zarar veriyor."

2023'te yapılacak genel seçimde şu iki aktörün belirleyici olacağını anlatıyor: Gençler ve Kürtler. Şöyle devam ediyor:

"AK Parti'nin Kürtleri ve gençleri kapsayan kuşatıcı bir politikaya ihtiyacı var. Devlet Bey, bu alanı daraltıyor. AK Parti'nin hassasiyetlerini görerek, strateji izlemesinde fayda var. Cumhurbaşkanımızla bir araya gelip politikalarda mutabık kaldıktan sonra değerlendirme yapsa daha iyi, daha şık, daha nezaketli olur. Maalesef öyle bir süreç işlemiyor."

 

Halk TV, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU