CHP’den "HDP ile görüntü vermeme" eleştirilerine yanıt

"Biz bunlarla meşgul olmadan, Türkiye’nin temel meselesi konusunda CHP’nin ne yapacağını anlatmaya çalışıyoruz"

HDP'nin eş genel başkanlarından Mithat Sancar ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun şubat ayında gerçekleştirdiği görüşme sırasında çekilen fotoğraf. Görüşmenin ardından alışılagelmişten farklı olarak Sancar, tek başına açıklama yapmıştı. CHP lideriyle ortak basın açıklaması yapılmaması, "Ana muhalefet HDP ile görüntü vermek istemiyor" eleştirilerine sebep olmuştu. (Fotoğraf: AA)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, HDP ile görüntü vermekten kaçındıklarına dair yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Hürriyet gazetesinden Hande Fırat’a konuşan Salıcı, görüntü vermeme eleştirilerini şöyle yanıtladı:

Biz yürüdüğümüz yolun doğru olduğu kanaatindeyiz. Biz Millet İttifakı’nın çerçevesiyle yürüyoruz. HDP Eş Başkanı, ‘Bizim bir ittifakın içinde olmak gibi bir derdimiz yok’ açıklamasını birçok kez yaptı. Biz bunlarla meşgul olmadan, Türkiye’nin temel meselesi konusunda CHP’nin ne yapacağını anlatmaya çalışıyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Salıcı, “Kürt sorunu yoktur” diyenlere de “Peki o zaman Kürt sorununun olduğunu söyleyen, bunu siyasetinde önemli bir aks olarak gören ve yüzde 10’un üzerinde oy alan siyasi partiyi nereye koyacağız?” yanıtını verdi.

Sorunun tek başına güvenlik politikalarıyla çözülemeyeceğine dikkat çeken Salıcı, “Bu denenmemiş bir yöntem değil. Cumhur İttifakı denenmiş ve başarısız olmuş yöntemi tekrar deniyor” ifadesini kullandı.

Süreçte HDP’nin kapatılmasına ihtimal vermediklerini söyleyen Oğuz Kaan Salıcı, AK Parti’nin ve AK Parti’nin geldiği siyasi hareketin geçmişte kapatma davalarıyla karşı karşıya kaldığına işaret ederek, “Bu kadroların böyle bir hataya düşeceği kanaatinde değiliz. Bu kendilerinin siyasi duruşunu da sorgulatır hale getirir” diye konuştu.

Salıcı, Hande Fırat’ın “HDP Terörle arasına mesafe koymamalı mı?” sorusuna da şöyle cevap verdi:

Biz terörle herkesin arasına mesafe koyması gerektiği kanaatindeyiz. Bununla ilgili bizim duruşumuz çok açık ve net.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU