Babacan: Bütün ülke, kötü yönetimin yakıcı bedelini ödüyor

Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Babacan, "Artık müsait bir yerde inmeleri gerektiğinin farkındalar" dedi

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Ankara Polatlı ilçe kongresinde açıklamalarda bulundu.

Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Babacan, vatandaşların kötü yönetimin yakıcı bedelini ödediğini söyleyerek, bireysel kredi borçlularına dikkat çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Babacan, “Şu an geldiğimiz aşamada bütün ülke, kötü yönetimin yakıcı bedelini artık ödüyor. Bütçeyi faiz ve rant transferine çevirdiler. Öyle bir noktaya getirdiler ki, artık borç, borçla da dönmüyor. Bireysel kredisini ödeyemeyenlerin sayısındaki artış tam 6 kat. İşte kredi pompalamasının yansıması bu'' dedi.

Babacan şöyle devam etti:

Vatandaşlarımız geçinmek için borçlanıyor. Bir varlığa sahip olursunuz onun karşısında borçlanırsınız. Yoksulluğun, işsizliğin üstesinden gelmek boynumuzun borcudur. Türkiye'de açta açıkta kimseyi bırakmamak için gece gündüz çalışmak boynumuzun borcudur. İhtiyacı olan ailelere asgari gelir desteği sağlayacağız bunun sözünü veriyoruz. Yoksul vatandaşlarımızı güvence altına alacağız.

"Artık müsait bir yerde inmeleri gerektiğinin farkındalar"

"Salgın döneminde vatandaşa destek vermek yerine pandemi başlar başlamaz vatandaşına iban veren bir hükümet ile karşı karşıyayız" diyen Babacan, "Salgında dünyada vatandaşına milli gelire oranla en az destek sağlayan ülke oldu. Doğrudan destek vermeyip borcu faizi geri aldılar. Gündelik kazanıp geçenin vatandaşlarımıza, esnafımıza destek olun dedik. Pandemide Kanal İstanbul'u kaç defa konuştular; alelacele köprünün temelini attılar. Ne bu acele? Artık müsait bir yerde inmeleri gerektiğini farkındalar" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU