Kaçak kedi vakası: Sahibiyle uçağa binmeyen hayvan 18 gün havalimanında yaşadı

Hayvanın saldırıya uğradığı ve hatta boğulduğu düşünüldü

Kediyi bulan John Debacker, hayvanların havalimanındaki kedi taşıma çantalarından kolayca kaçabildiği yönünde uyarılarda bulundu (Facebook / Salvatore Fazio)

ABD'nin New York şehrinden sahibiyle İtalya'ya gitmesi gereken ancak kedi taşıma çantasından kaçan Etorre, John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'nda 18 gün sonra 18 Eylül'de bulundu.

Salvatore Fazio ağustosun sonunda İtalya'ya gittiğinde havalimanında kötü bir sürprizle karşılaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zira Fazio kargoyu kontrol ettiğinde kedisi Etorre'nin kendisiyle gelmediğini gördü. Yetkililerle temasa geçen şanssız adam, hayvanın kaçtığını ve uçağa hiç binmediğini öğrendi.

Olayın sosyal medyaya yansımasının ardından hayvan kurtarma faaliyetleri yürüten Long Island Cat Kitten Solution devreye girdi. Kurumun başkan yardımcısı John Debacker, ilk etapta havalimanını araştırmak için izin alamadıklarını söyledi ve şöyle devam etti:

Arkadaşım Teddy Henn'le terminalde kediyle ilgili broşür asıyorduk. Liman İdaresi'nden (şehrin ulaşım ağlarını denetleyen kurum) bir çalışan, pistin yanında su kenarında, broşürdeki tanıma uygun bir tasma bulduğunu kaydetti.

Bunun ardından Fazio'nun da aramasıyla Liman İdaresi, hayvanın aranması için izin verdi.

Debacker, epey zaman geçtiği için ilk başta umutlu olmadıklarını belirterek "Tasma bulunduktan sonra hayvanın saldırıya uğramış ve hatta suya yakın olduğu için boğulmuş olabileceğini düşündük" diye konuştu.

Buna rağmen vazgeçmeyen Debacker, havalimanında bir tuzak kurdu. Sadece saatler sonra tuzak başarılı oldu ve Etorre yakalandı.

Biraz zayıfladığı görülen ve burnunda birkaç çizik olan Ettore'nin, bunun dışında tamamen sağlıklı olduğu açıklandı. Kedi şimdi sahibi Fazio'nun kız arkadaşının yanında.

Fazio da birkaç hafta içinde ABD'ye gitmeye hazırlanıyor.

 

Independent Türkçe, New York Post, Patch

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU