Ahmet Türk: CHP gelecekle ilgili projelerini daha açık ve net ortaya koymalı, Kürtlerin beklentisi de budur

"Kürtlerin AK Parti ile bir geleceği olmaz"

Fotoğraf: AA

Kürt siyasetinin önemli isimlerinden Ahmet Türk, CHP’ye gelecekle ilgili projelerini daha açık ve net bir şekilde ortaya koyma çağrısı yaptı. Kürtlerin de beklentisinin bu yönde olduğunu kaydeden Türk, “Kürtlerin AK Parti ile bir geleceği olmaz" dedi.

bianet’ten Rukel Tuncel’e konuşan Ahmet Türk, “Bir ülkenin barışa ihtiyacı varsa, bir sorun varsa, siyasetçi risk almak zorundadır, gelecekle ilgili hesap yapmalıdır” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir kesimde  “Kürtler konusunda çok açık bir şeyler söylersem, ulusalcı kesim benden kopar, oy kaybederim” şeklinde bir kaygı olduğunu dile getiren Ahmet Türk, şu ifadeleri kullandı:

 Oysa ki doğruyu savunmak demokrasiye inananların görevidir, doğru projeler etrafında halkı buluşturmak görevdir. “Türkiye halkı ulusalcıdır, ulusalcıları desteğini kaybederiz” anlayışını doğru bulmuyoruz. Ana muhalefet partisinin bunu aşması gerekir, bunu aştığı zaman, Kürtler kiminle demokrasi için birlik olacağının kararını verir.

Tabi ki bugün iktidarın yarattığı bu tablo karşısında Kürtlerin AK Parti ile bir geleceği olmaz, bir görüşmesi olmaz. Birileri bizden uzak bile dursa, biz bize düşen rolü Kürtler olarak oynayacağız, ama bu nereye kadar gider. Bu sorunun çözümü için yeterli olur mu?

Biz yerel seçimlerde destekledik, 10-11 ilde bizim desteğimiz olmasaydı seçimi alamazlardı. Ancak ana muhalefet partisi gelecekle ilgili projelerini daha açık ve net ortaya koymalı, Kürtlerin beklentisi de budur, “yarın için ne yapacak.” Yan cebime koy mantığı hiçbir sorunu çözmez.

 

bianet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU