Babacan: Saldırının tüm yönleri aydınlanana kadar sürecin takipçisi olacağız

Sabah saatlerinde DEVA Partisi’nin İstanbul Arnavutköy ilçe başkanlığının bulunduğu binaya silahlı saldırı düzenlendi. Babacan, binada incelemede bulundu

Fotoğraf: DEVA Partisi

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, salı günü sabah saatlerinde partisinin Arnavutköy İlçe Başkanlığı’na düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

Saldırıya uğrayan binaya gelen ve inceleyen, zemin katta yer alan esnafı da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Babacan, “Değerli ilçe başkanımıza ve tüm teşkilat mensuplarımıza tekrar geçmiş olsun diyorum. İstanbul İl Başkanımız ve İstanbul teşkilatımıza da geçmiş olsun dileklerimizi sizlerin huzurunda tekrar iletmek istiyorum. Bu sabah meydana gelen olayla ilgili hem emniyet hem de savcılık tarafında işleyen bir süreç var. Hep beraber bu sürecin işleyişini takip edeceğiz” dedi.

“Olayın tüm yönleri aydınlığa kavuşturulana kadar hukukçu arkadaşlarımız da sürecin takipçisi olacak” diyen Babacan, “Bu olayın failleri kimdir, amaçları nedir, ne hedeflenmiştir? Süreci hep beraber yakından izleyeceğiz. Olay bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulmadan önce bunun ötesinde bir açıklama yapmayı doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

Valilikten açıklama

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, Mustafa Kemal Mahallesi Fatih Caddesi'nde bulunan iki katlı binaya saat 02.40 sıralarında bir kişinin silahla ateş ettiği ihbarının alındığı belirtildi.

Olay yerine ivedilikle sevk edilen güvenlik güçlerince araştırmalar yapıldığı kaydedilen açıklamada, "Binanın giriş katındaki iş yerine 6 adet mermi, üst katta bulunan DEVA Partisi İlçe Teşkilatı binasının penceresine 2 adet merminin isabet ettiği tespit edilmiştir. Olay yerinde yapılan çalışmalarda 8 adet boş kovan elde edilmiş, olayın failinin yakalanması için başlatılan çalışmalar devam etmektedir" denildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU