ABD bunu konuşuyor: YouTuber Petito'nun kayıp nişanlısının evi arandı

Ortaya çıkan son ses kaydına göre, Laundrie genç kadına tokat atmış

22 yaşındaki kadına ait olduğu düşünülen cesede bugün otopsi yapılması planlanırken nişanlısı kayıplarda (Gabby Petito/Instagram)

Önceki gün Wyoming eyaletindeki bir milli parkta YouTuber Gabby Petito'ya ait olduğu düşünülen bir ceset bulunduğunu bildiren ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) pazartesi sabahı kadının nişanlısı Brian Laundrie'nin ailesiyle birlikte kaldığı evi polislerle birlikte aradı. 

Çok sayıda güvenlik görevlisinin yaptığı aramada ipucu verebileceği düşünülen eşyalar evden kutularla çıkarıldı. Çoğunlukla Laundrie'nin annesinin kullandığı bir otomobile de el konuldu. 

Kadının kaybolduğu haberlerinin uluslararası basına yansımasının ardından bulunamayan şüphelinin ebeveynlerine polisin sorular yönelttiği görüldü. 

7457330715556661.jpg

Genç kadının ailesi, bilgi vermedikleri için Laundrie'nin ebeveynlerini suçluyor (AFP)


Laundrie ve Petito, Kaliforniya'nın North Port bölgesindeki bu evde 23 yaşındaki adamın ailesiyle birlikte yaşıyordu. Haziran sonlarında ülkeyi gezmek için yola çıkan çift, otomobilleriyle ülkenin Batı Kıyıları'ndaki milli parkları gezmeyi planlıyordu.

İkiliyi 12 Ağustos'ta kavga ederken gören bir kişi, polise ihbarda bulunmuştu. Bu aramanın yeni ortaya çıkan kaydı, ihbarcının Laundrie'nin Petito'ya tokat attığını söylediğini ortaya koydu. 

Utah'ın Moab bölgesinde yaşanan olayda, polisin çiftin yanın gittiği anların videosu da yayımlandı. Görüntülerde çiftin otomobilin temizliği konusunda kavgaya tutuştuklarını söylediği yer alıyor. Bu olayda birbirinden şikayetçi olmayan çifti ayıran polis, kadının o gece otomobilde, Laundrie'ninse bir motelde ayrı ayrı kalmasını sağlamıştı.


22 yaşındaki genç kadın gezi sırasında ailesiyle düzenli olarak konuşsa da iletişim ağustos sonlarında aniden kesilmiş ve hakkında 11 Eylül'de kayıp ihbarı yapılmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kadının sosyal medyada yaptığı paylaşımlarsa ağustos sonlarında durmuştu. Ailesi, Petito'nun telefonundan kendilerine 27 ve 30 Ağustos'ta gelen mesajların, başkası tarafından yazılmış olabileceğini düşünüyor. 

Öte yandan Laundrie, 1 Eylül'de yalnız başına evine dönmüştü. Güvenlik güçleri ve Petito'nun ailesi, Laundrie ve ailesinden bilgi almaya çalışsa da onlar herhangi bir açıklamada bulunmamıştı. Bunun ardından Laundrie'nin ailesinin açıklamasına göre, genç adam da 14 Eylül'de yürüyüşe çıkacağını söyleyip ortadan kaybolmuştu.

Hakkında resmi bir suçlama olmayan Laundrie aransa da henüz bulunamadı.


Independent Türkçe, AP, CNN International

DAHA FAZLA HABER OKU