Öztrak: Kalemini saraya kiralayan yandaşlar zırvalamaya başladı

CHP Sözcüsü, "Gıda enflasyonunun tek amacı var: Erdoğan'ı ve Cumhur İttifakı'nı devirmek" şeklindeki haber ve köşe yazılarını eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısından sonra düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İktidarı ekonomik göstergeler ve bazı yayın kuruluşlarının ortaya attıkları iddialar üzerinden  eleştiren Faik Öztrak, "Anlaşılan bu sefer suçlu, Doğrudan doğruya iç güçler olacak. Muhalefet, vatandaş derken, Sıra şimdi esnafımıza geldi… Kendi çıkardığı pahalılık yangınının sorumluluğunu, esnafa yıkacak. "Fırsatçılara göz açtırmayacağız" derken, Erdoğan’ın tokadı, esnafın ensesinde patlayacak… Nitekim kalemini saraya kiralayan yandaşlar; "Gıda enflasyonunun tek amacı var: Erdoğan’ı ve Cumhur İttifakı’nı devirmek" diye, zırvalamaya başladı bile. Beceriksiz makasçıları treni deviriyor, Bunlar fiyat etiketlerini suçluyor. Bunu daha önce de denediler. Son yerel seçimlerden önce, Yine kendi plansızlıkları, programsızlıkları, beceriksizlikleri yüzünden, Patates, soğan fiyatları şaha kalkınca, Depoları basıp Soğan üreticilerini, Hal esnafını terörist ilan ettiler. Bunları unutmadık. Milleti kış günü tanzim satış kuyruklarına sokup, Bir de pişkince bu kuyruklara, "Varlık kuyruğu" dediklerini de unutmadık.Bir bardak suda fırtına kopardılar da ne oldu? Sonuç koskoca bir sıfır oldu" ifadelerini kullandı. 

akitzam.png
Akit, "Şer ittifakından zam kumpası" manşeti atmış, Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur ise "Gıda enflasyonunun tek amacı var: Erdoğan’ı ve Cumhur İttifakı’nı devirmek" diye yazmıştı / Fotoğraf: Akit

 

Kira ve yurt sorunu

"Erdoğan’ın kalbi de, gözü de, kulağı da, millete karşı mühürlü. Milletin sıkıntılarını görmüyor. Feryatları duymuyor. Milletin acılarını hissetmiyor" diyen CHP Sözcüsü Öztrak, "Bunu en son Amerika Birleşik Devletlerine uçmadan hemen önce sorulara verdiği cevaplardan gördük. Genel Başkanımız haftalardır kiralardaki fahiş artışlardan, çocuklarımızın yurt sorunlarından bahsediyor. Ama beyefendiye göre; "Zaten öyle abartacak bir sorun yokmuş" Bir de üstüne, "Ne abartıyorsun?" diyerek Genel Başkanımıza atar yapmaya kalkıyor. Bir kendine gel.  Son bir yılda kiraların, İstanbul’da yüzde 51, Adana ve Antalya’da yüzde 50, Mersin’de yüzde 64, Ankara’da yüzde 32, İzmir’de yüzde 31 artması mı abartı? Avrupa İstatistik Ofisi’ne göre konut fiyatları artışında, Avrupa Şampiyonu olmamız mı abartılı? Ya da öğrencilerimizin kalacak yurt bulamaması mı abartı? 2002’de her 100 öğrenciye 10 yatak düşüyordu. Şimdi 20 yatak düşüyor. O gün de yurtların yatak sayısı yetersizdi, bugün de yetersiz. Bize inanmıyorsanız. Bir kendi milletvekillerinize sorun bakalım. "Çocuğuma kalacak yurt bulun" diye, Acaba kaç aileden telefon alıyorlar. Bu kadar mı milletten ve milletin dertlerinden koptunuz?" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göre göre çiftçilerin durumunun çok iyi olduğunu kaydeden Öztrak, "Çiftçilerimizin keyfi yerindeymiş. Erdoğan herhalde, çiftçilerimizin acı çekmekten keyif aldığını zannediyor. Biz Erdoğan’ın bu sözlerini doğrudan çiftçilerimize havale ediyoruz. Erdoğan Şahsım Hükümetinin düşünce tarzı çok açık. Meseleleri mesele etmezseniz ortada bir mesele kalmaz. Ama biz kendisine şu kuralı da hatırlatalım; Bugün sorumluluklarınızdan belki kaçabilirsiniz. Ama yarın sorumluluklarınızdan kaçmanın sonuçlarından kaçamazsınız" dedi.

Karamollaoğlu'nun ittifak hakkındaki sözleri

Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Faik Öztrak, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun "Şu anda ittifak diye bir şey söz konusu değil" ifadelerini değerlendirdi.

Öztrak, "Konuşmanın tamamına bakmak lazım. Doğrudur ittifaklar seçim ittifakıdır. Seçim kararıyla birlikte gündeme gelmektedir. Ama bundan önceki seçimde Millet İttifakı çerçevesinde bir araya gelen demokrasiden yana partilerin anlayış birliği bugün tüm gücüyle ve genişleyerek devam etmektedir. Seçim sandığı geldiğinde demokrasiden yana partilerin Millet İttifakı'ndaki birlikteliğini gücünü tüm Türkiye görecektir. Millet İttifakı içinde sorun arayanlar dün olduğu gibi bugün de yarın da hüsrana uğrayacaklardır. Bunun altını çizerek söyleyeyim. İlk seçimde Millet İttifakı'nın adayı cumhurbaşkanı adayı olacaktır" dedi.

Karamollaoğlu ne demişti?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,"Millet İttifakı içerisinde misiniz?" sorusunu, "Şu anda ittifak diye bir şey söz konusu değil" diyerek yanıtlamıştı.

Karamollaoğlu, "‘Millet İttifakı’ndasınız, değilsiniz’ sözleri ayrı. İttifaklar seçime girileceği zaman ortaya çıkar. Geçmişte doğrudur biz ittifakın içinde bulunduk ama mesela mahalli seçimlere giderken her seçim bölgesinde seçime Saadet Partisi olarak girdik. Bundan sonra da nerede bulunacağız bir beyanda bulunmadık" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU