Birleşik Krallık'ta karbondioksit kıtlığı: Bira, gazlı içecek ve et arzı tehdit altında

Etkinin önümüzdeki günlerde görülmesi bekleniyor

Britanya'daki süpermarketler söz konusu durumdan önce de tüm yaz boyu tedarik sıkıntıları çekti (Unsplash)

Birleşik Krallık'ın (BK) bira, gazlı içecek ve et arzını etkileyecek ciddi bir CO2 gazı sıkıntısı beklediği bildirildi. 

Gazın, gazlı içecek üretimi ve et işlemede kullanıldığı göz önüne alındığında, süpermarket rafları ve restoranların bu hafta etkilenmesi bekleniyor.

Çevre, Gıda ve Köy İşleri Dairesi (Defra) bu hafta iki büyük gübre fabrikasının kapatılmasından kaynaklanan kıtlıklar konusunda perşembe günü uyarıda bulundu.

Hükümet, durumu yakından takip ettiğini, ayrıca ülkenin tesislerin ötesinde CO2'ye erişimi olduğunu belirtti.

Bir sözcü şunları söyledi:

Durumu yakından izliyoruz ve mevcut durumu yönetmelerine yardımcı olmak için gıda ve tarım kuruluşları ve endüstrisiyle sürekli temas halindeyiz.

Birleşik Krallık hanelerin, işletmelerin ve ağır sanayinin ihtiyaç duyduğu enerjiyi adil bir fiyata almalarını sağlamak için çok çeşitli gaz tedarik kaynaklarına erişimden yararlanıyor.

CF Industries Holdings, perşembe günü Stockton-on-Tees'deki Billingham ve Cheshire'daki Ince fabrikalarını kapattı ve ikisinin BK'nin CO2 arzının yüzde 60'ını oluşturduğu tahmin ediliyor.

Şirket doğal gaz fiyatlarının artması nedeniyle üretimi durdurduğunu söyledi ve ne zaman devam edeceğine dair açıklama yapmadı.

İçecek endüstrisi içecekleri karbonatlamak için CO2'ye bel bağlarken, et endüstrisi mezbahalarda ve paketlemeyle soğutma için işleme boyunca söz konusu gazı yoğun bir şekilde kullanır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Britanya Kümes Hayvanları Konseyi (BPC), endüstrinin "tedarik zincirlerinin ciddi şekilde sıkıntı yaşayacağı, gittikçe düşen" bir doğrultuda ilerlediği konusunda uyardı.

Konsey, PoliticsHome'a şunları söyledi:

5 ila 7 gün sonra kuşları işleme tabi tutarken önemli sorunlar görmeye başlayacağız.

Konsey, hükümeti süpermarket malzemeleri ve konaklama işletmelerindeki kesintiyi sınırlamak adına gıda üretimi için CO2 tedarikine öncelik vermeye çağırdı. Ayrıca yıl sonuna kadar CO2 üretimi için mali destek istedi.

BK önemli arz ve personel sıkıntısıyla karşı karşıya ve pek çok zor durumdaki sektör, kesintiyi Brexit'e ve Kovid kaynaklı işçi eksikliklerine bağlıyor.

Fast food restoranı Nando's, McDonald's ve KFC'nin tümü tedarik sorunları yaşarken, bar zinciri Wetherspoons popüler bira markalarının kıtlığıyla karşı karşıya kaldı.

Ağır yük taşıtı sürücülerinin eksikliği, hükümeti kamyon sürücüleri için test sürecini değiştirmeye, Sürücü Saatleri kurallarını gevşetmeye ve Büyük Yük Taşıyan Araç Sürücüsü eğitim programı için 7 bin sterlin (yaklaşık 85 bin TL) fon sağlamaya itti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/uk

Independent Türkçe için çeviren: Tilbe Akan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU