Yapıcıoğlu: Anlaşırsak ittifak içinde yer alırız

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, "Teklifi gelirse elbette oturur konuşuruz, anlaşırsak ittifak içerisinde yer alırız" dedi

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Denk bütçe anayasal zorunluluk olmalı" dedi / Fotoğraf: HÜDA PAR

Denk bütçenin anayasal bir zorunluluk olması gerektiğini söyleyen Yapıcıoğlu, "Biz iktidara gelirsek asgari ücretliden asla vergi alınmayacak, temel tüketim maddelerinden gıda maddelerinden vergi alınmayacak, ihtiyaç sahibi ailelere belli bir miktar elektrik, gaz ve su ücretsiz olacak. Biz iktidara gelirsek bütçeler denk olacak. Borçlar bitecek" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bursa ON TV'nin canlı yayın konuğu olan Yapıcıoğlu, "HÜDA PAR, ‘siyasetimizde İslam'ın belirlediği meşru daire içerisinde olacaktır' diye açıktan söyleyen ve bu doğrultuda siyaset yapan siyaset partidir. Adaleti en fazla önceleyen hemen hemen her konunun aslında adalet sorunundan kaynaklandığını ve bütün sorunlarımızın kaynağı olduğunu, ‘Önce İnsan Öncelik Adalet' diyen ‘Dürüst Siyaset ve Gerçek Adalet' sloganıyla yola çıkan bir siyasi partidir" diye konuştu.

Seçim ittifakları konusunda bir çalışmaları olup olmadığı şeklindeki soruya yanıt veren HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, "An itibari ile yok, bu olmayacağı anlamına da gelmez. Bu sistem aslında bir yönüyle iktidara gelebilmek için yüzde 50'den fazlasını almayı gerektiriyor. Ama öte taraftan çok az oy desteği alabilecek olan partilerin oylarının kıymete binmesi anlamına geliyor. 2018 seçimlerinden önce de aynı sistem vardı. Fakat biz iki ittifaktan herhangi birinde yer almadık. Müstakil olarak kendi logomuzla, kendi adaylarımızla iki ilde bağımsız adayları desteklemek suretiyle, diğer 79 ilin tamamında tam listeyle adaylarımızı belirlemek suretiyle seçimlere katıldık. Herhangi bir ittifakta yer almadık. İlkelerimize uygun bir ittifak teklifi gelirse elbette oturur konuşuruz, anlaşırsak ittifak içerisinde yer alırız" dedi.

"Kaç ittifakın olacağı belli değil"

"Sizin ilkelerinize Cumhur İttifakı mı, Millet İttifakı mı daha yakın görünüyor?" sorusuna yanıt veren Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Şu anda kaç tane ittifakın olabileceği belli değil. İttifakta ilkelerden bahsediyoruz. İttifak ilkeler üzerinde yapılır. Şu veya bu partiyle değil. O nedenle müsaade ederseniz ben herhangi bir isim belirtmeyeyim. Herhangi bir ittifaka şu anda angaje olma durumumuz yok"

"Biz iktidara gelirsek asgari ücretliden asla vergi alınmayacak"

Türkiye'deki vergi geliri içinde dolaylı vergilerin oranının 3'te 2'yi bulduğunu ve karnını doyurmak için dilenenlerin bile vergi ödediğini belirten Zekeriya Yapıcıoğlu, "Biz iktidara gelirsek asgari ücretliden asla vergi alınmayacak. Biz iktidara gelirsek temel tüketim maddelerinden gıda maddelerinden vergi alınmayacak. Biz iktidara gelirsek ihtiyaç sahibi ailelere belli bir miktar elektrik, gaz ve su ücretsiz olacak. Biz iktidara gelirsek bütçeler denk olacak. Borçlar bitecek. Biz hükümet olursak Allah'ın izniyle biz borç da almayacağız. Çünkü borç almak faiz sarmalın içine girmek o girdabın içerisine girip boğulmak demektir. Denk bütçe anayasal bir zorunluluk olmalıdır diye bütün partilere de çağrıda bulunuyoruz" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU