ABD, 22 yaşındaki YouTuber Gabby Petito'yu arıyor

"Ne yemek yiyebiliyoruz ne de uyuyabiliyoruz"

Sosyal medya kullanıcılarının, Gabby Petito'nun Insatgram hesabından paylaşılan bu son fotoğrafta diğer gönderilerin aksine yer bilgisi bulunmadığına dikkat çekmesi üzerine paylaşımı başkasının yapmış olabileceği şüphesi gündeme geldi (Instagram/gabspetito)

ABD'de hem yerel hem de federal güvenlik güçleri, nişanlısıyla çıktığı geziden sonra haftalardır kendisinden haber alınamayan genç kadını arıyor.

New York eyaletinin Long Island bölgesinde yaşayan Gabby Petito, nişanlısı Brian Laundrie'yle birlikte haziran sonuna doğru ülkeyi gezmek için yola çıkmıştı. İkili arabayla ülkenin Batı Kıyıları'ndaki ulusal parkları gezmeyi planlıyordu.

North Port Polisi Emniyet Müdürü Todd Garrison, perşembe günkü açıklamasında 22 yaşındaki genç kadının gezisi sırasında ailesiyle düzenli olarak konuştuğunu fakat iletişimin ağustos sonunda aniden kesildiğini belirtti.

İkili, gezilerinin fotoğraflarını Instagram'dan da paylaşıyordu. Petito, sosyal medya hesabından 10 Temmuz, 16 Temmuz ve 26 Temmuz'da farklı fotoğrafların bulunduğu gönderiler paylaşmıştı.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabby (@gabspetito)


12 Ağustos'taysa Utah eyaletinin Moab bölgesinde bir polis devriyesi, Petito ve Laundrie'yle karşılaşmıştı.

Ekipler çiftin arasında bir tartışma yaşandığını, bunun da kavgaya dönüşmüş gibi göründüğünü belirtmişti.

Görevliler, çiftin aracını durdurarak Petito ve Laundrie'yle konuşmuşlardı.

Polis memuru Eric Pratt'in raporunda "İki kişi de birbirlerini sevdiğini, evlenmek üzere nişanlandığını ve kimse hakkında resmi bir soruşturma açılmasını istemediğini söyledi" ifadeleri yer almıştı.
 


Ekipler, güvenlikleri için Petito ve Laundrie'ye bir geceliğine ayrı kalmalarını, acil bir durum olduğunda birbirlerine cep telefonundan ulaşmalarını söylemişti.

Polis memuru Daniel Robbins'in raporunda da tartışmanın çiftler arasında ciddi bir saldırıyla sonuçlanmadığını fakat Petito'nun "kafasının karışmış ve duygusal bir halde olduğu" belirtilmişti.

19 Ağustos'ta çift, "Nomadic Statik" adlı YouTube kanalları üzerinden geziye çıktıkları aracın bulunduğu bir video yayımlamıştı.
 


Fakat ağustos sonunda Petito'nun ailesiyle düzenli kurduğu iletişim aniden sonlandı. Genç kadının annesi Nicole Schmidt, en son kızının Wyoming eyaletindeki Grand Teton Ulusal Parkı'nda olduğunu haber ettiğini belirtti.

Schmidt, kızının numarasından kendisine en son 27 ve 30 Ağustos'ta mesaj gönderildiğini fakat kızıyla telefon üzerinden doğrudan konuşamadığını söyledi. Ayrıca anne, bu mesajların "sahte olduğunu ve Petito tarafından gönderilmediğini" de söyledi.

Perşembe günkü basın toplantısında Petito'nun ailesinin avukatı Richard Stafford, ailenin genç kadınla en son 30 Ağustos'ta haberleştiğini fakat kendilerine gelen cep telefonu mesajlarının Petito tarafından yazıldığından emin olmadıklarını belirtti. Avukat, mesajın içeriğine ya da ailenin söz konusu şüphelerine dair detayları paylaşmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Petito'nun son Instagram paylaşımı da 25 Ağustos'taydı.

Öte yandan, polis Laundrie'nin 1 Eylül'de North Port'taki aile evine döndüğünü bildirdi. Çiftin birlikte geziye çıktığı araca el koyan polis, arabanın içinde birtakım şeyler bulunduğunu ve bunların FBI tarafından detaylı bir incelemeden geçirileceğini açıkladı. Araçta neler bulunduğuna dair detaylı bilgi verilmedi.

Bu sırada hâlâ kendisinden haber alınamadığı için Petito'nun ailesi 11 Eylül'de kayıp ihbarında bulundu.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabby (@gabspetito)


Bunun üzerine ekipler Laundrie'nin evine gitti. North Port Polisi Sözcüsü Josh Taylor'ın açıklamasına göre ekipler Laundrie ve ailesiyle konuşmaya çalıştığında, aile iletişim kurmayı reddetti ve polislere avukatlarıyla konuşmalarını söyledi.

Perşembe günkü basın toplantısında Petito'nun ailesinin avukatı Stafford, ailenin yazdığı bir mektubu okudu. Mektupta, Laundrie'nin ailesinin soruşturmaya destek vermesi isteniyordu:

Lütfen, eğer senin ya da ailenin biraz olsun haysiyeti varsa, lütfen, Gabby'nin nerede olduğunu bize söyleyin. Onu doğru yerlerde mi arıyoruz, söyleyin. Tek istediğimiz Gabby'nin eve gelmesi. Lütfen bunun gerçekleşmesi için bize yardım edin

Ayrıca avukat, Petito'nun ailesinin Laundrie'nin ailesiyle eylül başında doğrudan iletişime geçip Petito'nun nerede olduğuna dair bilgi istediğini fakat ailenin cevap vermeyi reddettiğini de söyledi.

Ailenin mektubunda, "Ne yemek yiyebiliyoruz ne de uyuyabiliyoruz. Hayatlarımız paramparça halde" ifadelerine de yer verildi.

Öte yandan, perşembe günü gece saatlerinde Laundrie'nin evinin önünde toplanan bir grup, ailenin soruşturmaya destek vermemesini eleştirerek "Gabbie nerede?" sloganlarıyla protesto düzenledi.



Independent Türkçe, CNN, FOX, Daily Mail

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU