Times gazetesi: Birleşik Krallık, Türkiye'yi "kırmızı ülkeler" listesinden çıkaracak

Gazetede yer alan habere göre; Birleşik Krallık, Türkiye ve bazı ülkeleri seyahat edilmemesi gereken ülkeler listesinden çıkarılacak. Bu ülkelerden gelen yolcular yapılacak değişiklikten sonra karantinaya girmek zorunda kalmayacak

Fotoğraf: Reuters

Birleşik Krallık hükümeti aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkeleri koronavirüs önlemleri kapsamında başlatılan ve seyahati zorlaştıran kırmızı listeden çıkarmaya hazırlanıyor.

The Times gazetesinde dün yer alan habere göre, bu ülkelerden gelen yolcular yapılacak değişiklikten sonra karantinaya girmek zorunda kalmayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Habere göre konuyla ilgili bakanlıklar bugün yapacakları açıklamayla kırmızı-sarı-yeşil listeden oluşan uluslararası seyahat kısıtlama düzenlemesini basitleştirecek. Yeni düzende ülkeler ya kırmızı ya da yeşil listede yer alacak.

Habere göre Birleşik Krallık'a dönüşte karantina zorunluluğu bulunan ülkelerin yer aldığı kırmızı listedeki ülke sayısı da yarıya düşürülecek. Böylece iki doz aşı olmuş yolcular çoğu ülkeye rahatça gidip gelebilecekler.

The Times tam aşılı olan yolcuların Birleşik Krallık'a döndüklerinde PCR testi olması ve seyahatten en fazla 72 saat önce test yaptırılması zorunluluğunun da kaldırılacağını bildirdi.

Ulaştırma Bakanlığı henüz konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU