Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun yol açtığı sıkıntıyı biliyoruz, fahiş fiyatın önüne geçeceğiz

Erdoğan konuşmasında muhalefeti eleştirerek, "Türkiye'nin felaketinden kendine iktidar çıkarmaya çalışanların utanması olmadığını hep birlikte görüyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırşehir'de "2021 UNESCO Ahi Evran Anma Yılı-Ahi Evran İzinde Esnaf Buluşması" programına katılarak açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında "Ahilik" anlayışına vurgu yapan Erdoğan, "Ahi olmak için öncelikle çalışmak ve bir meslek sahibi olunması gerekir. Ahi Evran'ın da deri ustası olduğu bilinmektedir. Türkiye'de ailesinde esnaf olmayan neredeyse kimseyi bulamazsınız. Bugünkü büyük şirketlerimizin kökleri de esnaflıktan gelmektedir" dedi.

"Esnaf, bulunduğun muhitin yol göstericisidir" diyen Erdoğan, "Kapısı 72 millete açık esnasın olduğu yerde din dil ve ırk ayrımı da olmaz. Usta-çırak ilişkisiyle kazanılan kabiliyetler, gençleri sadece meslek sahibi yapmaz. Onlara vatan sevgisini ve kanaati öğretir" diye konuştu.

"Raflardaki fahiş fiyatın önüne geçeceğiz"

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, salgının Türkiye'deki esnafı da etkilediğini ifade etti.

"Türkiye'nin felaketinden kendine iktidar çıkarmaya çalışanların utanması olmadığını hep birlikte görüyoruz" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Tezgahını açık tutmanızı sağlamak için devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik. Ülkemizde kökünü bir türlü kurutamadığımız endişe havasını yaymak için uğraşsa da sizler bu samimi adımlarımızı biliyorsunuz. Hamdolsun, gelişmiş ülkelerin bile ciddi sarsıntılar yaşadığı dönemde biz kayıplarımızı kısa sürede telafi ederek yolumuza devam ediyoruz. Sıkıntılarımız, sorunlarımız, dertlerimiz yok mu? Elbette var ama hiçbiri üstesinden gelemeyeceğimiz hususlar değildir. Ekonomideki son gelişmeleri sizler de görüyorsunuz. Dünyanın en yüksek büyüme rakamlarına biz ulaştık. İhracatta rekor üstüne rekor kırıyoruz. İstihdam salgın dönemi öncesinin dahi üstüne çıktı.

Türkiye'deki enflasyon artışıyla ilgili de Erdoğan, "Enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığı konusundaki sıkıntıyı biliyoruz. Raflardaki fahiş fiyatın önüne geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU