Kovid-19 kuralları nedeniyle Çin üniversitelerinde "koli tsunamisi" yaşanıyor

Kovid-19 kuralları kampüslere özel araçlarla girmeyi zorlaştırdığı için Çin üniversiteleri, öğrencilerin eşyalarıyla dolup taşıyor

(Weibo)

Öğrencilerin kampüse döndüğü Çin üniversiteleri, kişisel eşyaların taşınmasını zorlaştıran koronavirüs kararları nedeniyle muazzam bir koli akınıyla baş etmeye çalışıyor.

Yük boşaltma noktalarının sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarında üniversite binalarının dışında üst üste yığılmış kolilerin yanında sahiplerini bekleyen, sıralanmış yüzlerce kutu görülüyor.

The South China Morning Post'a göre Şanhay'daki Jian Qiao Üniversitesi yöneticileri, kampüslerdeki tsunaminin özel araçların öğrenci yurtlarına yaklaşmasını zorlaştıran Kovid-19 kuralları sonucunda yaşandığını söyledi.

Kampüs, virüs salgınının önlenmesi için kapalı kalırken, öğrencilerin eşyalarını kendilerine gönderttiğine ya da odalarını döşemek için yeni eşyalar satın aldığına inanılıyor. Gazete, ortaya çıkan "koli okyanusunun" bölgedeki yolları tıkadığını da bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öğrenciler, üniversitelerini çevreleyen devasa kutu yığınlarına inanamadıklarını sosyal medya sitesi Weibo'da ifade etti.

Bir öğrenci, "Eşyaların alındığı bölgeye geldiğimde koli sayısı beni şoke etti. Gülünçtü" diye yazdı. 

Bir başkası "Ayağını koyacak yer yok" diye yazdı ve kolileri talep etmeye çalışmayı bir "savaş alanına" girmeye benzetti. 

Çin'deki diğer üniversitelerde de koli akını yaşandı. Ningbo şehrinde çalışan ve Zhejiang eyaletindeki 8 üniversiteye paket göndermekle sorumlu teslimat müdürü Chen Sheng, Ningbo Evening News'e yaptığı açıklamada eylülde her gün en az 5 bin koli gönderdiğini söyledi.  Bu, alışılmış miktarın iki katından fazlaydı.

Gazeteye konuşan, Zhejiang Wanli Üniversitesi'nden bir 4. sınıf öğrencisi, eşyalarını üniversiteye gönderdiğini çünkü teslimat hizmetlerinin ucuz ve "kendi başına taşımaktan daha rahat" olduğunu söyledi.

Çin, Kovid-19 salgınlarına bölgesel test ve tecritlerle karşılık verdi. Ağustosta Delta varyantı 20'den fazla şehre yayıldıktan sonra Pekin'dekiler de dahil milyonlarca sakin evlerine kapatılmıştı. 



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/china

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU