Bakan Özer: Tedbirlere uyarak, yüz yüze eğitime devam etme kararlılığı içerisindeyiz

Yüz yüze eğitim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özer, "Okullar ilk kapanan, en son açılan yerler değildir. Okullar ilk açılan ve en son kapanan yerler olmak durumundadır" dedi

Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Diyarbakır'da katıldığı bir ilkokul açılışında, yüz yüze eğitim sürecinin son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Uzaktan eğitimin ne kadar kaliteli olursa olsun hiçbir zaman yüz yüze eğitimin yerine geçemeyeceğini belirten Özer, "Çünkü eğitim ortamları sadece öğrenmenin yapıldığı yerler değildir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öğrencilerimizin psikososyal gelişimleri ile ilgili arkadaşları ile yarenlik etme, proje geliştirme, ortak çalışmaların yürütüldüğü, insanın gelişimi ile ilgili farklı boyutlarda destek imkanı sağlayan mekanlardır okullar. Özellikle sosyoekonomik yönden dezavantajlı öğrencilerimiz için okul bir eğitim merkezi olmanın çok ötesinde anlam taşımaktadır" dedi.

"Okullar ilk açılan ve en son kapanan yerler olmak durumundadır"

Salgın tedbirlerine uyarak yüz yüze eğitime devam etme kararlılığı içerisinde olduklarını vurgulayan Özer, "Okullar ilk kapanan, en son açılan yerler değildir. Okullar ilk açılan ve en son kapanan yerler olmak durumundadır. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak müthiş bir genç nüfusa sahibiz. Eğer bu genç nüfusu bir fırsat penceresi olarak değerlendirebileceksek bunun için eğitimi kaliteli, eğitimi yüz yüze vermek zorundayız. Gelinen noktada da okul bazlı bir kapatma yaklaşımı sergilemedik"dedi.

Özer, vaka bazlı ve yakın temaslı duruma göre Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kriterler çerçevesinde bazı sınıflarda 14 günlük yüz yüze eğitime ara verildiğini aktardı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU