Can Ataklı: O gazeteci hangi kurala uymadı?

“Şimdi baş aşağı gidiyorlar ya panik halinde böyle saçma sapan açıklamalar yapıyorlar”

Fotoğraf: Twitter

Korkusuz yazarı Can Ataklı, FOX TV muhabiri Barış Kaya’nın AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in basın toplantısına alınmaması ve devamında gelen açıklamaları eleştirdi.

Ataklı bugünkü köşe yazısında Tele 1, Halk TV, KRT, Sözcü, Korkusuz, BirGün, Yeniçağ gibi medya kurumlarının iktidarın baskısından dolayı AK Parti'nin faaliyetleri izleyemediğini kaydetti.

Bu listeye geçen hafta FOX TV’nin de eklendiğini ifade eden Ataklı, şunları yazdı: Parti sözcüsü Ömer Çelik bu kanalın muhabiri Barış Kaya’yı düzenlediği basın toplantısına almadı. Tabii herkes bunun nedenini merak etti. Ben elbette merak etmedim çünkü neden olduğunu bilmemek mümkün değil. FoxTV muhabirleri AKP’lilere “önceden hazırlanmamış ve dağıtılmamış” sorulardan sormaya kalkıyor. Bu da AKP’yi şiddetle rahatsız ediyor.

AKP  Sözcüsü Ömer Çelik yaptığının açığa çıkması üzerine bir savunma açıklaması yapmış. Konunun kişiselleştirildiğini ileri süren Çelik “Bazılarının takıntılı bir şekilde ağır ifadeleri olsa da biz bunu kişiselleştirmemeye çalışıyoruz. Buradaki yalanlardan bir tanesi burayı düzenli izleyen biri değildir. 3-4 ayda bir buraya gelen biridir. Buraya her girdiğinde de toplantıya alınmaması ya da soru sorulmaması gibi durum söz konusu değildir. Buradaki sorun kuralların uyulmamasıdır. Bu muhabir arkadaş uyarıldığında sorun çıkmıştır” demiş.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çelik’in açıklamasını “Ne enteresan” ifadesiyle değerlendiren Ataklı, “FoxTV muhabiri meğer kurallara uymuyormuş. Kendisi uyarılmış. Ama yine kurallara uymamaya devam etmiş” dedi.

“Çok merak ediyorum, AKP’nin gazetecilere koyduğu kurallar nedir acaba?” diye soran Korkusuz yazarı, şöyle yazdı:

Ömer Çelik’in koyduğu kural sanıyorum şu cümle içinde gizli; “O bizim aldığımız kararı da eleştirebileceksiniz ama kamuoyuna doğru bilgi vereceksiniz. Rahatlıkla arayıp burayı sorabilirsiniz. Diğer muhabir arkadaşla hiçbir problem yaşanmamıştı.” Çok güzel demek ki gazeteci eleştirebilirmiş. Ama doğru bilgi verecekmiş. Barış Kaya hangi konuda yanlış bilgi vermiş peki?

Aslında yanlış bilgi verdiği yok. Sadece AKP’nin alışmadığı biçimde soru sormaya kalkmış. Ömer Çelik daha önce gazetecilere “Ruhsar Pekçan’ı sormayacaksınız” talimatı vermiş, tabii ki herkes uymuş. Ama Kaya “kurala” uymamış ve sormuş. Son toplantıda ise yine gazetecilere “Erdoğan Bayraktar konusu sorulmayacak” talimatı vermiş. Barış Kaya’nın bu soruyu soracağı tahmin edilmiş. İçeri alınmaması bu yüzden. Tel tel dökülüyorlar artık, ne diyeceklerini iyice şaşırıyorlar. Şimdi baş aşağı gidiyorlar ya panik halinde böyle saçma sapan açıklamalar yapıyorlar.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU