Yeni Şafak yazarı: Bir macera için riske girmeye değer mi?

"Bu karmakarışık tablo sebebiyle, CEO gibi birini aday göstermeyi tercih edebilirler. Albayrak Holding CEO’su Ömer Bolat Bey’i tavsiye edelim"

Fotoğraf: Yeni Şafak

Yeni Şafak yazarı Mehmet Şeker, 2023’te yapılması planlanan seçimler için tartışmalar çok erken başladığına dikkati çekti. Şeker, muhalefete cumhurbaşkanı adayı olarak gazetesinin bağlı bulunduğu holdingin CEO'sunu önerdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şeker, “Bir macera için riske girmeye değer mi?” başlıklı köşe yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylığının “şüpheli” olduğunu söyledi ve şunları yazdı:

Bakmayın kazanacakmış gibi konuşmasına, mutfaktan sempatik videolar çekmesine. Anketler yalan söylemiyorsa, aldığı destek kendi partisinin bile çok altında. Ucunda büyük risk var. Partideki koltuğu kaybetme ihtimali söz konusu. Pirinç-bulgur hikâyesi.

“Bu karmakarışık tablo sebebiyle, CEO gibi birini aday göstermeyi tercih edebilirler” diyen Şeker, şu görüşünü dile getirdi:

Eğer öyle bir niyet varsa, Albayrak Holding CEO’su Ömer Bolat Bey’i tavsiye edelim. Hem profesör, hem yönetim tecrübesi yüksek, hem eli yüzü düzgün, hem Avrupa görmüş, üç dil bilir; aynı zamanda sevilen sayılan biri, koltuğu doldurur, siyaset tecrübesi var, beyefendi…

Hepsinden önemlisi, karşı taraftan oy alabilecek biri. Tek mesele, kabul ettirmek zor. Bir tüyo vereyim. “Memleket meselesi” derseniz, ikna olabilir. Büyük ihtimal bu sözlerden hoşlanmayacak ama mesele memleket olduğu için dedim gitti.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU