43 hastanenin geri çevirdiği Amerikalı yaşamını yitirdi

73 yaşındaki adam için yaklaşık 320 kilometre uzakta başka hastane bulunsa da kalbi dayanmadı

Ray Martin DeMonia için üç eyalette hastane arandı (AP)

ABD'nin Alabama eyaletinde kalp yetmezliğinden mustarip olan Ray Martin DeMonia, Kovid-19 yüzünden 43 hastanede yoğun bakım servisinde yer bulunamamasının ardından 1 Eylül'de hayatını kaybetti.

73 yaşındaki DeMonia, 23 Ağustos'ta kalp yetmezliği yüzünden rahatsızlandı. Ancak yaşlı ABD'li Cullman Bölgesi Tıp Merkezi'ne kaldırılsa da yoğun bakımın dolu olması sebebiyle başka bir hastane arayışı başladı. Yaklaşık 320 kilometre uzaktaki Mississippi eyaletindeki Rush Foundation Hastanesi'nde boş yatak bulunmasına rağmen DeMonia, kalp yetmezliği yüzünden yaşadığı komplikasyonlara daha fazla direnemedi ve yaşamını yitirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

DeMonia'nın ailesi de yayımladıkları ölüm ilanında yaşananları anlatıp halka Kovid-19 aşısı olunması çağrısı yaptı.

Newsweek'in ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden aktardığına göre Alabama'da yaşayan halkın yüzde 53,7'si iki doz, yüzde 63'ü en az bir doz koronavirüs aşısı yaptırdı. Ancak eyaletin bazı bölgelerinde aşı oranı yüzde 30'da kalmış durumda.

Alabama Hastaneler Birliği (Alabama Hospital Association - AHA) tarafından DeMonia'nın öldüğü hafta yapılan açıklamada yoğun bakım ünitelerinde eksiklik yaşandığı ve hastaların sorun yaşadığı duyurulmuştu. AHA cumartesi günü sorunun devam ettiğini ve yoğun bakım yatağı sayısının bin 543, yoğun bakıma ihtiyaç duyan hasta sayısınınsa bin 547 olduğunu açıkladı.

AHA ayrıca yoğun bakımdaki Kovid-19 hastalarının yüzde 83'ünün aşısız kişilerden oluştuğunu bildirdi. Hastaların yüzde 4'ü tek doz, yüzde 13'üyse iki doz aşısını yaptıranlar.

 

Independent Türkçe, Newsweek, AL.com

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU