İmamoğlu: Soruların tespitli olması talebi İsmail Küçükkaya ismi ortada yokken geldi

Ekrem İmamoğlu ilk başta "10 soru siz hazırlayın, 10 soru biz hazırlayalım" talebi olduğunu savundu, "Küçükkaya bu konuları bilmez" dedi

Fotoğraf: Twitter

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım ile yapılacak canlı yayın konusuna ilişkin soruları yanıtladı.

İmamoğlu talebin İsmail Küçükkaya ismi belirlenmeden geldiğini öne sürdü. "Sayın Küçükkaya'nın dahil olmasına gerek yok" diyen Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

Soruların tespitli olması konusunda ben burada yokken, bazı ön görüşmeler olmuştu. Ben bunu söyledim, yani karşı taraftan gelen teklifi söyledim. Hatta bana ilk bilgi ulaştığında '10 soru biz hazırlayalım, 10 soru siz hazırlayın' dediklerinde daha o zaman İsmail Küçükkaya ismi bile yokken, 'Buna gerek yok.' diyen kişiyim. Konuyu büyütmeye de uzatmaya da gerek yok, Sayın Yıldırım'ın tercihi 'Hadi buyurun sorularınızı sorun' diye bir şekle dönüşmüşse, bu bana mutluluk verir. O zaman bize gelen talep bu yöndeydi, ben onu söyledim. Bu konuları da Sayın Küçükkaya bilmez, konulara dahil olmasına gerek yok. Çünkü o görüşmeleri yürüten başka insanlar vardı.

CHP ve İYİ Parti'nin adayı Ekrem İmamoğlu Maltepe’de Sivaslı iş insanları ve sanayicilerle ile bir araya geldi.  

İmamoğlu, 31 Mart öncesi yaptığı vaatlerin kelimesi kelimesine kopyalandığını söyledi “Bundan rahatsızlık duymuyorum” dedi:

Görüyorum ki 31 Mart öncesi açıkladığımız tüm söylemlerimiz kopya ediliyor. Kelimesi kelimesine kopya ediliyor. Bu beni üzmüyor. Çünkü söylediğimiz şeyler İstanbul’un gerçek sorunları. Sadece ifadeler beni şaşırtıyor. 15 yıldır siz yönetiyorsunuz gelir gelmez yapacağız diyorlar. Neredeydiniz nereye geliyorsunuz? Yöneten irade vaatte bulunmaz yapar. Biz vaatte bulunduk. Geldik 18 günde çatır çatır yaptık kardeşim. Kent yoksunluğunun en derinden yaşandığı günlerde gençlere indirimimizi yaptık. Dini bayramların haricinde resmi bayramları eklettik. Suda indirim yaptık.

Belediye başkanlığı makamında oturduğu 18 gün boyunca yaptığı icraatları anlatan İmamoğlu, 1 Haziran’da yapılan doğalgaza indiriminin rakibi Binali Yıldırım tarafından açıklanmasına tepki gösterdi:

Şu anda İstanbul Valisi atanmış olarak oraya vekillik yapıyor. Rakibimiz tarafından açıklama yapılıyor; Doğalgaza yüzde 10 indirim yaptık. Ya sen kimsin? Siz hangi sıfatla indirim yaptığınızı ifade ediyorsunuz? Eğer yapılmışsa vali bey açıklasın. Desin ki ‘ben geldim eksiklik gördüm ve yüzde 10 indirim yaptım’ desin anlarım. Komik tarafı var yazın ortasında İGDAŞ indirimi yapılıyor o ayrı, hiçbirinizin evinde gaz yakılmıyor bu arada.

Ekrem İmamoğlu iş insanlarıyla buluşmasının ardından Maltepe Meydanı’nda seçmenle bir araya geldi. Otobüsün üzerinde konuşan İmamoğlu işsizliğe yönelik çözüm önerilerini sıraladı:

Bu şehrin insan kaynağını bu şehrin işsiz insanlarına, bu şehirde yeteneklerine göre yeni sektörler üreterek iş imkanları yaratacağız. Bu bizim özel alanımız olacak özel olarak ilgileneceğiz, öyle ona buna havale etmeyeceğiz. Telefonla, televizyonla talimatla insanlar işe giremez. Bir avuç insanın kendi yakın çevresine makam tayin ettiği bir ülkedeyiz. Biz de diyoruz ki tam tersine bizim insanımız yetenekliler, bölge istihdam ofisleri kuracağız. Şehrin sektörlere göre yetiştireceğiz. Ona kart verip benim yakınımdır diye birine yollamayacağız. Benim için bu şehrin her insanı benim yakınım. Bu millet ayrımcılıktan, partizanlıktan usandı. Biz işsizlikle ahlaklı bir şekilde mücadele edeceğiz.

İmamoğlu, seçmene 23 Haziran’da sandıkta görev alın çağrısı yaptı, AK Partililerin de kendisine oy vereceğinden emin olduğunu söyledi:

Çok çalışacağım, hiç yorulmayacağım, Allah’a şükür hem enerjimiz var, hem gençliğimiz hem yüreğimiz hem de asla vazgeçmeyen kararlılığımız var. Bana geçmişte AK Parti’ye oy veren hemşerim de oy verecek. Vallahi verecek benim onlarla hiçbir sorun yok. Seçim günü sizlerden isteğimiz hali vakti, sıhhati yerinde olanlar sandıkta görev almalı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU