Her 10 veliden 4'ü okullarda alınan önlemleri yetersiz buluyor, çocuklar, veliler ve eğitimcilerin aşılanmasını istiyor

Velilerin yüzde 66'sına göre okullar güvenli

Okullarda yüzyüze eğitim Kovid-19 tedbirleri alınarak geçtiğimiz hafta yeniden başladı / Fotoğraf: AA

IPSOS’un Milliyet için yaptığı araştırmaya göre, okulların açılmasının ardından yaşanan bir haftalık deneyim sonucunda okulları güvenli bulanların oranında bir düşüş var. Okullar açılmadan önce güvenli bulanların oranı yüzde 60’ı aşarken ilk hafta sonunda velilerin ancak yarısı okullarda alınan önlemleri yeterli buldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fikri oluşmamış olanları bir yana bırakırsak her on veliden dördü önlemlerden memnun değilim diyor. En yüksek seviyede uygulanan maske kullanımında dahi boşluklar olduğu belirtiliyor. Tüm öğrencilerin maske ile okula geldiklerini belirten ebeveynlerin oranı ancak yüzde 66’ya ulaşıyor. Diğer önlemlerde uygulama seviyeleri daha düşük olarak belirtilmiş. Her 10 veliden 1’i ise çocuklarının okulunda herhangi bir önlem alınmadığını belirtiyor.

ipsos1.jpg
Grafik: IPSOS/Milliyet

 

Çocuğunun okulunun salgına karşı önlem almakta başarılı olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 66, her dört veliden biri okulu bu anlamda başarısız buluyor.

ipsos2.jpg
Grafik: IPSOS/Milliyet

 

Aşılamaya destek yüksek

Çocukların, velilerin, eğitimcilerin ve okul çalışanlarının aşılanması gerektiği düşüncesi ağır basıyor. 12-19 yaş grubunda çocuğu olan her on ebeveynden yedisi çocuğunu ya zaten aşılatmış ya da aşılatmayı planlıyor.

ipsos3.jpg
Grafik: IPSOS/Milliyet

 

Milliyet

DAHA FAZLA HABER OKU