Mansur Yavaş'tan 'trans birey' sorusuna yanıt: Ayrımcılık da, ayrıcalık da yapamayız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Biz bu şehri yönetirken şehrimizde yaşayan insanların dilini, dinini, rengini, ırkını, partisini, mezhebini, bakış açısını sorgulayacak makamlar değiliz" diye konuştu

Fotoğraf: AA

World Mayor’da 2021 Dünya Belediye Başkanı Ödülü finalistleri arasında gösterilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisine oy verenlerin sorularını yanıtladı. 

21 ülkeden 32 belediye başkanının aday gösterildiği World Mayor aday listesinde bulunan Mansur Yavaş Türkiye’de tek, Asya’da ise dört belediye başkanından biri oldu.

Adaylık yanıtı

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre; Cumhurbaşkanlığı ile ilgili sorular yöneltilen Yavaş'ın yanıtları şöyle oldu:

Adımın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde öne çıktığını biliyorum. Bu gurur duyulacak bir şey. Bu da hizmetlerimizin vatandaşlarımız tarafından takdir edildiği anlamına geliyor. Ancak şu anda böyle bir düşüncem yok. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı çok değerli bir makam ve halkım kendilerine hizmet etmem için beni seçti.

Şu anda görevimizi büyük bir motivasyonla yapıyoruz ve halkımızın sevgisine ve güvenine layık olmaya çalışıyoruz. Öncelikle Ankara için bir başarı hikayesi yazmamız gerekiyor ve bunu da şu anda vatandaşlarımızla el ele vererek gerçekleştiriyoruz.

"İnsanların dilini, dinini, rengini, ırkını, partisini, mezhebini, bakış açısını sorgulayacak makamlar değiliz"

Mansur Yavaş’a "Bir belediye başkanı olarak LGBTQ+ topluluğuna karşı duruşunuz nedir? "Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir şirketin veznesinde trans görmek isterim. Bu konu ile ilgili çalışmalarınız var mı? Eğer öyleyse, onlar nelerdir?" şeklinde sorular da yöneltildi.

Yavaş, trans bireylerle ilgili sorulara yönelik de şu yanıtı verdi:

Biz bu şehri yönetirken şehrimizde yaşayan insanların dilini, dinini, rengini, ırkını, partisini, mezhebini, bakış açısını sorgulayacak makamlar değiliz. Bir Belediye Başkanı seçildiğinde, seçimle göreve gelir. Seçildikten sonra kendi şehrinde yaşayan herkese eşit hizmet etmelidir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde de belirtildiği gibi, "Bütün insanlar kanun önünde eşittir ve kanun koruması altında eşit haklara sahiptir." Biz vatandaşlarımıza böyle bakıyoruz. Ankara'da yaklaşık 6 milyon vatandaş yaşıyor. Ayrımcılık yapamayız, ayrıcalık da yapamayız. Hiçbirini birbirinden ayırmadan 6 milyon kişiye eşit hizmet vermek için çalışıyoruz. Önceliğimiz liyakat ve şeffaflıktır. Böyle bir iş imkanı bulunduğunda ve başvuru koşulları sağlandığında herhangi bir tercih gözetilmeksizin istihdam sağlanır.

 

 

T24

DAHA FAZLA HABER OKU