Barış Yarkadaş: Açıklayın, askerlerimizi kim şehit ediyor?

“Bakın daha dün yapılan açıklamada, askerlerimizin bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edildiği açıkça yazılmış. Peki bu vurgu, cihatçı terör örgütleri için neden yapılmıyor?”

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, Suriye’de Türkiye askerlerine yönelik saldırıların faillerinin Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanmadığını söyledi. Yarkadaş, saldırının failine göre bakanlığın ayrım yaptığını savundu.

Barış Yarkadaş, bugünkü köşe yazısında “AK Parti’nin maceracı politikaları yüzünden askerlerin Suriye’de şehit olmaya devam ettiği” görüşünü dile getirdi.

Yarkadaş, “AKP’li Milli Savunma Bakanlığı, askerlerimize yönelik alçakça saldırıların faillerinin kim olduğunu ‘nedense’ bazen açıklıyor, bazen açıklamıyor” dedi ve şunları yazdı:

Türkiye hafta sonu Suriye’nin İdlib kentinde 3 şehit verdi. Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sarıtepe, Uzman Çavuş Ramazan Demir ve Sözleşmeli Er Turgay Abacı, “İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’’nde uğradıkları saldırı sonucu şehit düştü. Mili Savunma Bakanlığı, şehitlere ilişkin yaptığı ilk açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde, bugün arama-tarama faaliyeti sonrası intikal halinde olan bir unsurumuza yapılan saldırı sonucunda 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 3 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir.”

Peki bu alçakça saldırı kim tarafından yapıldı? MSB bunu bilmiyor olamaz! Bilmesine rağmen neden açıklamıyor? Askerlerimizi kimin şehit ettiği neden saklanıyor?

Üç şehidi verdiğimiz bölge, Heyet-i Tahrir’uş Şam’ın (HTŞ) kontrolünde… Ve bölgede birçok cihatçı terör örgütü var. Suriye’de yayın yapan internet sitelerinde yer alan haberlere göre, askerlerimize yönelik son saldırı da bu örgütlerden biri olan “Seriyyet Ensar Ebu Bekir es-Sıddık” (Ebu Bekir Sıddık’ın Yardımcıları Seriyyesi) tarafından yapıldı. Aynı örgütün internet sitesi de bu alçak saldırıyı üstlendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“AKP’li MSB ise bu saldırının faillerinden nedense hiç söz etmiyor! Bu size de garip gelmiyor mu? Oysa ki; aynı MSB, askerlerimiz terör örgütü PKK tarafından şehit edildiğinde bunu yaptığı açıklamada belirtiyor” diyen Yarkadaş, MSB’nin şu açıklamasını hatırlattı:

Pençe-Şimşek bölgesinde 12 Eylül 2021 tarihinde bir üs bölgemizden çıkan emniyet unsurumuza bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan taciz atışı sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır.

Yarkadaş, yazısında “Bakın daha dün yapılan açıklamada, askerlerimizin bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edildiği açıkça yazılmış. Peki bu vurgu, cihatçı terör örgütleri için neden yapılmıyor?” sorusunu gündeme getirdi.Ü

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU