Selvi: Millet İttifakı’ndan liderler kabinesi

"Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı; Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve eğer ittifakta yer alırsa Ali Babacan cumhurbaşkanı yardımcısı olarak planlanıyor"

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Millet İttifakı’nın 2023 seçimi için bir “liderler kabinesi” hazırlığı içerisinde olduğunu söyledi.

Selvi, bugünkü köşe yazısında “liderler kabinesi” ifadesini “Millet İttifakı’nın tabanını genişletmek ve muhalif seçmeni sandığa taşıyabilmek için geliştirilmiş bir model” şeklinde tanımladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hürriyet yazarı, daha sonra şu satırları kaleme aldı:

CHP cephesinde cumhurbaşkanı olarak Kılıçdaroğlu düşünülüyor. Cumhurbaşkanı yardımcılıkları için Millet İttifakı liderleri önerilecek.

Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı; Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve eğer ittifakta yer alırsa Ali Babacan cumhurbaşkanı yardımcısı olarak planlanıyor.

Eğer cumhurbaşkanlığı seçimleri kazanılıp parlamenter sisteme geçiş sağlanırsa Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı, Akşener başbakan modeli üzerinde duruluyor.

Temel Karamollaoğlu’nun varlığı başörtüsü nedeniyle kaygı duyan seçmene güvence olarak görülüyor. Ali Babacan ise ekonomi yönetimi için düşünülüyor.

“Bu sistem, içinde çok önemli zaafları barındırıyor. O kadar çok ”eğer” var ki” iddiasında bulunan Selvi, “Millet İttifakı’nın önünde netleştirmesi gereken önemli soru işaretleri duruyor” dedi ve şu soruları gündeme getirdi:

1- Başta İYİ Partililer, Akşener cumhurbaşkanı olarak geçiş sürecini yönetsin; Akşener cumhurbaşkanı, Kılıçdaroğlu başbakan modeli uygulansın diyor.

2- Çok başlı bu tablo seçmende koalisyon hükümetleri dönemi dönüyor kaygısını tetikleyebilir.

3- HDP’nin konumu ne olacak? Parlamenter sisteme geçişte HDP cumhurbaşkanı yardımcısı olarak mı yoksa bakanlıklar düzeyinde mi temsil edilecek?

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU