İBB Sözcüsü Ongun: U’nun işlettiği Marmaray’da sorun oldu diye birileri gibi mutlu olacak değiliz

Ongun, Marmaray’da meydana gelen arıza ve yolcuların raylarda yürüdüğü görüntüleri paylaşarak harf polemiğine vurgu yaptı

Fotoğraf: Twitter/Mrt_Ongun

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, Marmaray’da meydana gelen arızaya ilişkin, “U’nun işlettiği Marmaray’da bugün sorun oldu diye birileri gibi mutlu olacak değiliz” dedi.

Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, raylı sistemlerin hassas işletmeler olduğunu vurgulayarak zaman zaman arızaların meydana gelebileceğini ifade etti.

“Harf polemiği yerine, İstanbul’a hizmette ortak çalışmayı ve kaliteli hizmeti artırmayı hedefliyoruz” diyen Ongun, “Kazanan İstanbul olsun” paylaşımını yaptı.

Marmaray Sirkeci İstasyonu yakınlarında meydana gelen arıza sonucu, yolcular trenin içinde mahsur kaldı.

Kapıların açılması ile dışarı çıkan vatandaşlar, rayların üzerinde ilerleyerek istasyona yürüdü.

Ongun bu görüntüleri de paylaşımına ekledi.

TCDD Taşımacılık: Böylesi teknik bir konuyu dahi kötü siyasetlerine alet etmek isteyen grupları lütfen dikkate almayalım

TCDD Taşımacılık, Twitter hesabından gece yarısı yaptığı açıklamada, “12 Eylül  2021 tarihinde, saat 12:42’de Marmaray’da 1018 nolu trenin; Sirkeci Hat 1 nötr bölgesinden geçişi sırasında katener  enerjisinin kesilmesinden dolayı, yolcularımız güvenlik personelimiz nezaretinde  emniyetli şekilde Sirkeci istasyonuna tahliye edilmiştir. Saat 13: 27’de katener enerjisi arızasının giderilmesi  ile tren seferlerimiz normal seyrine döndürülmüştür” ifadelerine yer verdi.

Paylaşımda, “Böylesi teknik bir konuyu dahi kötü siyasetlerine alet etmek isteyen grupları lütfen dikkate almayalım” denildi.

“U” tartışması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Twitter hesabından “İstanbul’da metronun yeni simgesi!” ifadeleriyle bir paylaşım yapmış bu paylaşıma da “U” harfinin yer aldığı logoyu eklemişti.

Daha sonraki açıklamalarında İstanbul'da yapılan metrolardaki 'U' logosunun bakanlığı ifade ettiğini söyleyen Karaismailoğlu, İBB’nin bu konudaki tepkisine ilişkin "Karşı tarafta hiçbir iş yapmadan, sırf algı operasyonları yapan bir yönetim var. O yüzden bundan rahatsız oldular zaten. Hiç kimsenin emek hırsızlığı yapmaması lazım" demişti.

İBB’den ise metrolardaki logo değişikliği konusunda bakanlığa eleştiri gelmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU