Matrix 4: "Fragman, Ajan Smith teorisini doğruladı"

Jonathan Groff'un serinin yeni filminde Hugo Weaving'in yerini aldığı düşünülüyor

The Matrix Resurrections'ın fragmanının yayımlanmasının ardından Jonathan Groff'un, serinin diğer filmlerinde Ajan Smith'i canlandıran Hugo Weaving'in yerini aldığı teorisinin güçlendiği düşünülüyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant'in haberine göre hayranlar arasında yaygınlaşan söz konusu teori Ajan Smith'i canlandırabilecek başka herhangi bir oyuncunun kadroda yer almamasıyla ilişkili. Ancak bunun yanı sıra Groff'un gerçekten serinin ikonik kötüsünü canlandırdığına işaret eden başka ipuçları da mevcut. 

Merakla beklenen filmin fragmanında Keanu Reeves'in oynadığı Neo'yla kurduğu ilişkinin doğasından Groff'un gerçekten de kötü bir rakibi temsil etme potansiyeli var gibi görünüyor. 

Bu açıdan en açık ipucunun fragmanın sonunda yer aldığı düşünülüyor. Ofise benzer bir odada Groff'un karakteri ve Neo karşılıklı otururken görülüyor. Groff'un karakteri şu ifadeleri kullanıyor:

Bunca yıldan sonra her şeyin başladığı yere geri dönmek… Matrix'e geri dönmek.

Bu sahnenin ilk Matrix filminde Laurence Fishburne'ün canlandırdığı Morpheus'u Ajan Smith'in sorguladığı sahneye epey benzediği belirtiliyor. Bu nedenle Groff'un karakterinin Ajan Smith'in farklı bir versiyonu olabileceği ifade ediliyor. 

İkinci ipucuysa tepeden su damlaları düşerken Neo'ya silah doğrultulan sahnede bulunuyor. Her ne kadar görüntüde silahı doğrultan kişinin görüntüsü epey bulanık olsa da onun Groff olabileceği düşünülüyor. 

İlk filmde Neo'yu vuran kişinin Ajan Smith olması sebebiyle karakterin güncellenmiş bir versiyonunun yeniden Neo'ya silah doğrultabileceği belirtiliyor. Film vizyona girene kadar pek çok teorinin daha hararetle tartışmaya açılacağı anlaşılıyor. 

The Matrix Resurrections 22 Aralık 2021'de vizyona girecek. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU