Spor yorumcusu olarak tuhaf bir dönüş yapan Trump sonuçların "seçimler gibi hileli olabileceğini" söyledi

Eski ABD Başkanı bilindik yalanını dayatmak için spot ışıklarından yararlandı

Eski başkan, oğlu Donald Jr. ile birlikte yorumcuların olduğu yere geçti (AFP)

11 Eylül'de Vitor Belfort'un Evander Holyfield'ı ilk rauntta durdurduğu cumartesi gecesinin baş etkinliğini izleyen Donald Trump'ın, bu maçtaki boks yorumculuğunu "hileli" 2020 seçimlerini kaybedişine dair bilindik yalanları yaymak için kullandığı bildirildi.

Eski ABD Başkanı, karma dövüş ustası Belfort'un art arda darbelerinden sonra aniden sona eren tuhaf eşleşmeyi anlatmak için halkın arasına döndü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diğer eski başkanların anma etkinliklerine resmi katılımının aksine, Trump'ın 11 Eylül'ün 20. yıldönümünü bir boks maçında yorum yaparak geçirme kararı eleştiri topladı.

Cumhuriyetçi isme yıldönümüyle ilgili sorular sorulduğunda, o bu fırsatı halefi Joe Biden'a birkaç yumruk sallayarak değerlendirdi. USA Today'e göre Trump, Demokrat Biden'ın "verilen bazı çok kötü kararlar sonucunda bir haftalık çok kötü" bir başkanlık geçirdiğini söyledi.

Trump şöyle devam etti:

Afganistan'da yaşananlara asla izin vermemeliydik. 13 büyük savaşçıyla birlikte bu son birkaç günde birçok kişi hayatını kaybetti, birçok kişi de yaralandı. Bu sadece utanç verici.

Trump'ın, asıl etkinlik öncesindeki maçta hakemlerin puanlarını açıklamak için geri dönmesini beklerken, boksta yıllardır birçok kötü karar gördüğünü de söyleyerek şunları eklediği bildirildi:

Tıpkı seçimler gibi. Hileli olabilir.

ABD yetkilileri geçen yılki başkanlık seçimlerinde geniş çapta seçim hilesi yapıldığına dair herhangi bir kanıt bulamamış ve Trump'a sadık grupların görevi kötüye kullanmaya dair komplo teorisini kanıtlama çabaları mahkemelerde suya düşmüştü.

Trump, 2020 sonbaharının büyük kısmını o zaman daha yapılmamış olan seçimi itibarsızlaştırmaya çalışarak geçirmiş, daha sonra 3 Kasım'ı takip eden günlerde birkaç eyalette bariz şekilde sahip olduğu görülen üstünlük uçup gidince de oy hırsızlığına dair tahminlerinin gerçek olduğunu iddia etmişti.

Aslına bakılırsa sonuçların terse dönmesi, Trump'ın aylarca gayri meşru olduğunu söyleyerek alenen şikayet ettiği posta yoluyla gönderilen oyların sandıkta kullanılan oylardan sonra sayılmasından kaynaklanıyordu. Demokratların posta yoluyla oy kullanma olasılığı Cumhuriyetçilerden daha yüksek. Bu etki, koronavirüs nedeniyle uzaktan oy kullanmanın geniş çapta benimsenmesiyle birleşince, nihai sayımların bitirilmesinde gecikmeye neden olmuştu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU